Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

sta
sta
0 15.01.2019 16:21:59

Meta Hrovat se je zbudila v bolečinah, potem pa stisnila zobe in ZABLESTELA

Profimedia
Obetavna slovenska alpska smučarka Meta Hrovat je pravi čas, pred domačim vrhuncem ženske zimske sezone tekmama za Zlato lisico v Mariboru, našla prave občutke. Dvajsetletnica je na Kronplatzu, navkljub še ne sanirani poškodbi gležnja, stisnila zobe in prikazale dve zelo dobri vožnji, ki sta jo pripeljali do najboljšega izida sezone.

Na progo Erta se je podala kot 14. po vrsti na startu in svojo nalogo opravila zelo dobro, zasedla je deveto mesto z 2,11 sekunde zaostanka za vodilno in danes nepremagljivo ameriško dominatorko Mikaelo Shiffrin. Hrovatova se je v drugo odrezala še bolje. Na začetku je bila še nekoliko zadržana, potem pa je z odlično predstavo iz zavoja v zavoj pridobivala na času. V cilju je prevzela vodstvo s skoraj sekundo prednosti in si tako lahko obetala vrhunsko končno uvrstitev.

Četrti čas druge vožnje je Gorenjki na koncu prinesel odlično sedmo mesto, kar je njena najboljša uvrstitev sezone oziroma druga najboljša v karieri. Boljša je bila lani januarja v Lenzerheideju, ko je s tretjim mestom prvič v karieri stopila na oder za zmagovalke v svetovnem pokalu.

"Danes sem se zbudila, dala nogo v čevelj in me je manj bolelo kot kadarkoli in sem čutila, da bo šlo. Ta proga mi je zelo všeč in pokazala sem, da še znam smučati. Ta proga je za ženske kar težka. Vsaka vožnja, ki jo tu narediš, ti sigurno pomaga, da lahko samozavestno napadeš, saj so robovi in prelomnice res ostri. Sigurno se mi pozna, da je to tu bila že moja tretja zaporedna tekma," je bila zadovoljna tekmovalka iz Kranjske Gore.

Glavni trener slovenske ženske ekipe za tehnične discipline Denis Šteharnik je imel razlog za zadovoljstvo in ni varčeval s pohvalo mlade tekmovalke, z zelo visokim pragom bolečine: "Meti lahko samo čestitam, prepričan sem, da 99 odstotkov ljudi oziroma tekmovalk sploh ne bi obula smučarskega čevlja s takšnimi bolečinami."


"Opravila je minimalno treningov, drži pa visok nivo, tako da si sploh ne znam predstavljati, kaj bi bilo, če bi jih opravila. Veleslalom je v redu smučala šele 10. decembra. Res je zelo, zelo pohvalno. Na ekstremno težkih progah je spredaj, je zelo hitra, je pa treba samo še malo urediti določene zadeve. Upam le, da bo z gležnjem vse v redu in da bo lahko nemoteno trenirala," je dejal Šteharnik.

Hrovatova je bila edina slovenska predstavnica v finalu. Ani Bucik, ki se še ni dobro ujela na novi opremi, ni veliko zmanjkalo do finala. Postavila je 34. čas, od druge pa jo je ločilo 34 stotink sekunde. Neja Dvornik, ki je nastopila na svoji četrti veleslalomski tekmi svetovnega pokala in prvič na temu prizorišču, je zasedla 44. mesto.

"Neja Dvornik je bila prvič na smučišču in se zelo dobro izkazala, tako da sem zelo zadovoljen. Ana Bucik je bila blizu, a je premalo tvegala v strmini in zadnjem delu," pa je slovenski trener dejal o nastopu preostalih dveh Slovenk.

Alpske smučarke, ki nastopajo v tehničnih disciplinah imajo zdaj nekaj premora, nakar se bodo preselile v Maribor, ki bo v petek in soboto, 1. in 2. februarja, gostil veleslalom in slalom za 55. Zlato lisico.

Karavana sicer ostaja v italijanskih Dolomitih. Specialistke za hitre discipline po odpovedi tekem v St. Antonu, kjer so bili v zadnjih dnevih priča snežnemu armagedonu, čaka v Cortini d'Ampezzo trojni tekmovalni spored, smukaški preizkušnji na olimpijski progi delle Tofane v petek in soboto ter superveleslalom za konec vikenda v Dolomitih. Na vseh treh bo nastopila v tej zimi znova izjemna povratnica po poškodbi Ilka Štuhec, ki se je po St. Antonu odpravila v Italijo, kjer pili formo za nove izzive.

Članki iz rubrike