reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 15.01.2019 12:00:34

Meta Hrovat v finale na progi, ki jo je postavil slovenski trener

Martin Metelko
Na med Slovenci priljubljenem smučišču v italijanskih Dolomitih Kronplatz oziroma Plan de Corones poteka prvi ženski veleslalom za svetovni pokal v letu 2019. Najhitrejša na prvi progi je bila pričakovano zadnje tri sezone najboljša smučarka Američanka Mikaela Shiffrin. V finalu, ki se bo začel ob 13. uri, bo tudi Slovenka Meta Hrovat.

Shiffrinova, ki prepričljivo vodi v boju za tretji veliki kristalni globus v seštevku zime, je progo na Kronplatzu prevozila s časom 1:01,95 minute. Njena linija je bila res hitra, saj zaostanek drugouvrščene Francozinje Tesse Worley znaša že 1,39 sekunde. Slovakinja Petra Vlhova, ki jo trenira nekdanji trener slovenske šampionke Tine Maze Italijan Livio Magoni, pa na tretjem mestu zaostaja 1,42 sekunde.

Američanka je res odlično odpeljala prvo vožnjo, saj je zaostanek osme Avstrijke Ricarde Hasser že debeli dve sekundi. O zunajserijski Shiffrinovi govori tudi podatek, da je za preboj med najboljšo trideseterico zadoščal zaostanek 3,75 sekunde.

Na progi, ki jo je postavil glavni trener slovenske ženske ekipe za tehnične discipline Denis Šteharnik, se je zelo dobro odrezala tudi Meta Hrovat, ki si je z zaostankom 2,11 sekunde zagotovila deveti čas in zanesljivo uvrstitev v drugo vožnjo. Zaostanek obetavne Hrovatove, ki je imela v tej sezoni veliko težav z bolečinami v levem gležnju, za drugouvrščeno Worleyjevo znaša niti ne tako velikih 72 stotink sekunde.


Na startu sta bili še dve Slovenki Ana Bucik in Neja Dvornik, ki pa sta bili z zaostankoma več kot štirih sekund prepočasni za finale.

Lani je na Kronplatzu slavila Rebensburgova, leto pred tem pa domačinka Brignone. Na uvodnih štirih veleslalomih v tej sezoni so se zamenjale štiri zmagovalke. Worleyjeva je zmagala v Söldnu, Killington je dobila Brignonejeva, Courchevel Shiffrinova, Semmering pa Vlhova.

Kar štiri Slovenke so se lani uvrstile med dobitnice točk na tem veleslalomu, a sta po enem letu dve od teh poškodovani. Ana Drev, ki si je 8. januarja na Kronplatzu na treningu strgala kolenske vezi in je že končala sezono, je bila lani najboljša Slovenka z 11. mestom. Tina Robnik, ki po lanski poškodbi kolena še ni pripravljena, je bila 18. Hrovatova in Bucikova sta vpisali 18. in 27. mesto.

Kronplatz je zadnji ženski veleslalom na sporedu pred veleslalomom za Zlato lisico, ki bo v Mariboru 1. februarja.

Članki iz rubrike