favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 13.01.2019 13:51:34

Rusinje do štafetne zmage

Profimedia
Ruske biatlonke so prišle do štafetne zmage v zahtevnih zimskih razmerah v nemškem Oberhofu. Domačinke so zmago zapravile na zadnjem strelskem nastopu in dveh kazenskih krogih, tako da so se morale zadovoljiti z drugim mestom. Slovenke so bile prepočasne in so z nastopom zaključile po tretjem streljanju, ko so jih tekmice prehitele za krog.

Startalo je 22 reprezentanc, Slovenke, ki so imele skupno pet kazenskih krogov in 14 poprav, pa so končale na 19. mestu.

Za Slovenijo je začela Urška Poje, ki je po streljanju v stoje odtekla en kazenski krog in predala kot 17. Vodila je zmagovalka prve štafetne preizkušnje v letošnji sezoni Italija, ki je vse upe za ponovitev uspeha zapravila na drugem strelskem postanku, ko je Nicole Gontier v streljanju stoje zgrešila prav vse tarče in morala kar petkrat v kazenski krog.

Polona Klemenčič je v drugi predaji za Slovenijo odtekla kazenski krog po streljanju leže in tudi po streljanju stoje ter predala kot 19. Na navdušenje domačih navijačev so vodile Nemke.


V tretji predaji je za Slovenijo tekla in streljala Nina Zadravec, ki je bila primorana z nastopom zaključiti po drugem streljanju, ko je šla v kazenska kroga, saj sta jo vodilni tekačici Nemčije in Rusije ujeli za krog. Tea Einfalt tako danes ni dobila priložnosti za nastop.

Na zadnje streljanje stoje je Nemka Denise Herrmann prišla z rahlo prednostjo pred Rusinjo Jekaterino Jurlovo-Percht, a je po slabem streljanju morala v dva kazenska kroga, Rusinja pa je strelišče zapustila z vsemi pokritimi tarčami in imela dovolj veliko prednost, da je mirno pritekla do zmage, ki se jo je razveselila skupaj z Jevgenijo Pavlovo, Margarito Vasilevo in Lariso Kuklino. Rusinje so danes streljaje najbolje od vseh, skupno so imele osem poprav.

Nemke v postavi Karolin Horchler, Franziska Hildebrand, Franziska Preuss in Herrmann so se morale zadovoljiti z drugim mestom, tretje so bile Čehinje v postavi Lucie Charvatova, Veronika Vitkova, Marketa Davidova in Eva Puškarcikova, ki so bile v zaključku tekme tri sekunde počasnejše od domačink.

Ob 14.30 se bo začela še moška štafetna preizkušnja. Slovenijo bodo zastopali Klemen Bauer, Rok Tršan, Miha Dovžan in Jakov Fak, ki je ekipi pridružil po bolezni.

Članki iz rubrike