reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 13.01.2019 12:30:55

Hadalin v finalu Adelbodna, vodi Schwarz

www.alesfevzer.com
Avstrijec Marco Schwarz vodi po prvi vožnji slaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v švicarskem Adelbodnu. Drugi je Norvežan Henrik Kristoffersen (+0,34), tretji branilec lanske zmage Avstrijec Marcel Hirscher (+0,39). Pogumno se je na zahtevno strmino pognal Štefan Hadalin, ki si je zagotovil finale s 13. časom prve vožnje (+1,38).

Hirscherju na legendarni strmini Chuenisbärgli išče še tretji dvojček zmag v Adelbodnu. Leta 2012 je prvič osvojil tako veleslalom kot slalom, nato je ta dosežek ponovil lani. Po sobotni veleslalomski zmagi je 29-letni Avstrijec v igri tudi za zmago na slalomu, kjer pa bo moral v drugi vožnji loviti manjši zaostanek za moštvenim kolegom Schwarzom in Kristoffersonom.

Najboljši smučar zadnjih let je v soboto z osmo zmago v Adelbodnu (po štiri v slalomu in veleslalomu) izenačil rekord Ingemarja Stenmarka in Aksla Lunda Svindala po številu zmag na enem prizorišču ter se s 15 osvojenimi stopničkami poravnal s Svindalom po številu stopničk na enem prizorišču.

Najboljši slovenski slalomist Hadalin se je na progo pognal s startno številko 27, odločna vožnja se je obrestovala in ob prihodu v cilj je vpisal 11. čas ter se izenačil z Avstrijcem Christianom Hirschbühlom.



Nato sta ga prehitela dva tekmovalca Nemec Dominik Stehle za dve stotinki sekunde in domačin Reto Schmidiger, ki se je s številko 38 pognal na sedmo mesto (+0,74).

Veliko slabši startni številki, 69 in 73, sta imela Jakob Aljaž in Žan Kranjec, ki sta bila z zaostankoma 2,59 oziroma 3,47 sekunde prepočasna za finale.

Druga vožnja se bo začela ob 13.30.

Članki iz rubrike