3_rebeka dremelj Svet24.si

Rebeka Dremelj pravi, da zdaj prihaja čas za ...

horoskop Dobra karma

Prvi letošnj Mlaj vsakemu nebesnemu znaku že ...

ugrizi posteljne stenice Svet24.si

Pošasti iz teme: vampirski ugriz posteljne ...

roman-miklavčič, grosuplje, umor, industrijska-cona Svet24.si

Po sledeh tragedije v Grosupljem: Vsi obrazi ...

kitajc Dobra karma

25. 1.: kitajsko novo leto! Kaj prinaša kovinska ...

04-tv-dobrizdravniki-2-dobrizdravnik Njena.si

Dobri zdravnik tudi v zasebnem življenju pravi ...

Luka Žvižej Njena.si

Legenda slovenskega rokometa na plesnem parketu

STA
STA
0 13.01.2019 07:51:59

SLOVENSKA DEKLETA se na tej skakalnici enostavno NISO ZNAŠLA

Mediaspeed
Druga tekma svetovnega pokala v smučarskih skokih v Sapporu.

Nika Križnar je na drugi tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih v drugi tekmi v Sapporu zasedla 12. mesto in bila najboljša Slovenka. Zanesljivo je zmagala Norvežanka Maren Lundby. Nika Križnar je bila 12., Urša Bogataj 16., Maja Vtič 23., Jerneja Brecl 26., Špela Rogelj pa 27. Brez finala je na 36. mestu ostala Katra Komar.

Lundbyjeva (128 in 133,5 m/229,8 točk) je slavila pred Nemko Katharino Althaus (126,5 in 126 m/210,5 točkami), tretja je bila rojakinja slednje Juliane Seyfahrt (125.5 metri in 206,5 točkami).

Norvežanka je vodila že po prvi seriji, v drugi pa je s 133,5 m dosegla tudi daljavo tekme in se veselila 14. zmage v svetovnem pokalu in prve v tej zimi, v kateri je pred tem nanizala tri druga mesta. V seštevku svetovnega pokala je sedaj druga (438 točk), za Althausovo (530) in pred Seyfarthovo (356).

"Lepo je ponovno stati na zmagovalnem odru, posebej moj drugi skok je bil zelo lep. Zelo sem vesela in komaj čakam naslednje tekme, ki bodo v japonskem Zau konec naslednjega tedna. Poleg tega se je pokazalo, da je tudi naša ekipa močna, kot še nikoli," je povedala Lundbyjeva.

Slovenke so vnovič ostale brez boja za sam vrh, vse so se sicer iz kvalifikacij prebile v prvo serijo, kjer pa je v lovu za prvimi točkami pokala obtičala 17-letna Komarjeva. Po prvi seriji je za uvrstitev med deseterico dobro kazalo Križnarjevi, ki pa je v finalu z devetega zdrsnila na 12. mesto."Danes je bila tekma videti veliko bolje kot včeraj, tudi moji skoki so bili za en odtenek boljši, vsaj skok v prvi seriji. Finalni je bil zelo podoben včerajšnjim skokom. Potrebno bo še delati na sami postavitvi smuči v zraku, telemark pa je bistveno boljši, tako da sem saj iz tega vidika zelo vesela," je povedala Križnarjeva.

"To je moj najboljši rezultat v Sapporu in si ga bom zaenkrat ohranila v spomin. To je nekaj pozitivnega in na tem bom ostala in se skušala veseliti le uvrstitve, ki je boljša kot lani," je dodala 18-letna skakalka.

Slovenski glavni trener Zoran Zupančič ni imel veliko razlogov za veselje in je dejal: "Sapporo za nas ni bil ugoden. Sami smo razočarani, drugače kot na ostalih prizoriščih doslej. Škoda finalnega skoka Nike Križnar, da ni stopnjevala svojega rezultata, a na tej skakalnici se enostavno nismo znašli. Skoki so bili povprečni oziroma celo pod povprečjem, dekleta so sposobna več," je dejal.

Naslednji konec tedna v Zau ne bosta nastopili najmlajši slovenski članici ekipe Breclova in Komarjeva, ki se vračata v domovino, ker ju konec januarja čaka mladinsko svetovno prvenstvo v Lahtiju.

Članki iz rubrike