vesna janković Odkrito.si

Vesna Janković otroka pustila njemu in pobegnila ...

Jan Plestenjak, modrijani, blaž švab Svet24.si

Modrijani so bili prestrašeni, ko jih je poklical...

duhovna oči roke Petisvet.si

Grobe besede v naše življenje pritegnejo ...

ženska, zdravje, postelja Svet24.si

Ker je bolna mama, je oče ostal brez bolniške

horoskop Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 20. januarja

Hailey Baldwin Najstnica.si

Tako je Justinova mama pokazala svojo naklonjenost...

reka ljubezni požar Njena.si

Reka Ljubezni: Razkrito, kdo je Terezin otrok

STA
STA
0 12.01.2019 09:01:31

Kranjec s številko šest na veleslalomu v Adelbodnu

Profimedia
V švicarskem Adelbodnu bo danes na sporedu prvi moški veleslalom za svetovni pokal v letu 2019. Na startu prve vožnje sta tudi dva Slovenca Žan Kranjec, ki je dobil številko 6, in Štefan Hadalin, ki bo startal kot 40. Šesti moški veleslalom sezone bo odprl Norvežan Henrik Kristoffersen.

Od zadnjega moškega veleslaloma je minilo 24 dni. Kranjec se bo na progo Chuenisbärgli podal s številko šest, z isto številko, s katero si je 19. decembra v Saalbachu prismučal svojo prvo zmago v karieri.

Zanimivo je, da bosta tako Kranjec kot Avstrijec Marcel Hirscher vozila z istima startnimi številkami kot v Saalbachu. Hirscher, ki je v Saalbachu prvič v sezoni ostal brez veleslalomskih stopničk, je bil s številko sedem šesti. Tudi tokrat bo Avstrijec na startu zaokrožil elitno sedmerico.

Novi slovenski veleslalomski junak je po Saalbachu na slalomu v Madonni di Campiglio s startno številko 77 poskrbel za še eno manjšo senzacijo, ko je bil 11. za najboljši slalomski izid kariere. Na dobri poti je bil tudi na slalomu v Zagrebu, a je tik pred ciljem naredil napako in se ni uvrstil v finale.Hirscher je po Alta Badii in Val d'Iseru v tem tednu postal tudi zmagovalec uvodnega veleslaloma v Beaver Creeku, po tem ko so Nemcu Stefanu Luitzu naknadno po 40 dneh odvzeli zmago zaradi sporne uporabe kisikove maske med vožnjama. Avstrijec je bil najhitrejši tudi na paralelnem veleslalomu v Alta Badii.

Prva vožnja v Adelbodnu bo ob 10.30, začetek druge pa ob 13.30.

Zaradi velikih količin novozapadlega snega so v St. Antonu na avstrijskem Tirolskem odpovedali ženska smuk in superveleslalom, na startu katerih je bila tudi Ilka Štuhec. Odpadli smuk bo naslednji petek v Cortini d'Ampezzo, kjer bo kar trojni ženski spored, za superveleslalom pa še niso našli nadomestnega prizorišča.

Članki iz rubrike