Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
1 08.01.2019 23:28:39

Šteharnik končno zadovoljen z nastopi Slovenk

Glavni trener slovenske ženske ekipe za tehnične discipline Denis Šteharnik je bil po dveh ničlah končno zadovoljen s slovenskimi slalomskimi nastopi v svetovnem pokalu. Slovenke so na slalomu pod žarometi v Flachauu prišle do zelo lepega ekipnega uspeha. Maruša Ferk je končala na 14. mestu, Meta Hrovat je bila 16., Ana Bucik pa 20.

"Nekje je treba začeti, tisti prvi tek jim je vlil malo samozavesti, čeprav vožnje niso bile takšne, kot so si same želele. Važno je, da so v drugi tek šle bolj sproščene, da so poskušale izboljšati rezultat, to je zelo pomembno. Predvsem pa je pomembno, da imamo osnovo, na kateri lahko gradimo. Vidimo, da, če se tekmuje, če se ne dela napak in če je vožnja bolj sproščena, da se lahko pride precej višje, kot pa smo bili tega deležni na prejšnjih tekmah. Zato smo veseli in to je stvar, na katero se lahko opremo in gradimo naprej," je dejal Šteharnik.


Maruša Ferk je s 14. mestom vpisala najboljšo slalomsko uvrstitev v sezoni, 14. je bila tudi na paralelni tekmi v St. Moritzu, v Flachauu še nikoli pred tem ni prišla tako visoko: "Po prvi vožnji sem bila zelo razočarana, po drugi pa jezna, ko sem prišla v cilj, kar nisem prevzela vodstva. Na koncu sem pa kar splezala po lestvici navzgor, kar je super. Mislim, da je to tudi odraz tega, da sem v drugo smučala zelo dobro. Sigurno se mi je odvalil velik kamen od srca. Upam, da bom nadaljevala tako sproščeno, posebno na domači tekmi v Mariboru. Drugače že mesec in pol dobro smučam slalom. Na treningih sem v primerjavi z drugimi puncami, ki delajo rezultate med petnajst, konkurenčna. Žal na tekmi tega nisem pokazala do danes, do druge vožnje. Zdaj bom vzela nekaj pavze od slaloma, tako da bom vozila druge discipline, potem bom pa v Mariboru spet na startu slaloma."

Ekipa bo imela na voljo dva dneva počitka, potem pa bodo dekleta nadaljevala treninge v Kranjski Gori, do 13. januarja. Po tem treningu se bodo dekleta preselila na Kronplatz, ki bo 15. januarja gostil veleslalom, na katerem bodo zagotovo nastopile Meta Hrovat, Ana Bucik in Neja Dvornik, Ana Drev je po poškodbi kolena že končala sezono, Tina Robnik pa še po lanski poškodbi še ni pripravljena.

Članki iz rubrike