Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 08.01.2019 19:41:41

Shiffrinova znova najhitrejša, Slovenke popravile slab vtis

Reuters
Po zagrebškem slovenskem polomu brez slovenskih finalistov so slovenske alpske smučarke popravile slab vtis. V finale slaloma za svetovni pokal alpskih smučark v avstrijskem Flachauu so se uvrstile tri. Ana Bucik je napredovala z 18., Maruša Ferk s 23. in Meta Hrovat s 26 časom prve vožnje. Najhitrejša je bila Američanka Mikaela Shiffrin.

Medtem ko na sončni strani Alp snega še ni na vidiku, pa se Avstrijci po novem letu soočajo z obilnimi snežnimi padavinami. Te so zajele tudi Flachau, kjer je snežilo tudi med prvo vožnjo. Organizatorji pa so imeli zaradi novega snega kar nekaj preglavic s pripravo snežne podlage.

Slovenke so tako imele tudi nekaj sreče, saj se proga z vsakim od nastopov slabšala.


Pod žarometi se je najbolje odrezala trenutno prva slalomistka Shiffrinova, ki je progo prevozila s časom 56,14. Anna Swenn Larsson je zaostala 27 stotink sekunde, Slovakinja Petra Vlhova, ki jo trenira nekdanji trener slovenske šampionke Tine Maze Livio Magoni, pa je na tretjem mestu zaostala 31 stotink sekunde.

Zaostanek Bucikove je na 18. mestu znašal že 3,78 sekunde, kar pa je bilo še vedno dovolj za še en nastop. Tudi Ferkova in Hrovatova sta se prvič v letu 2019 prebili v drugo vožnjo. Zaostanek Ferkove za Shiffrinovo znaša 4,26 sekunde, zaostanek Hrovatove pa 4,59 sekunde. Četrta Slovenka na startu Andreja Slokar vožnje ni končala in je odstopila.

Druga vožnja nočnega slaloma se bo začela ob 20.45.

Članki iz rubrike