Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
2 08.01.2019 16:15:44

ULTIMAT SKAKALCEM IN BERTONCLJU! Če v Predazzu in Zakopanih ne bo izboljšanja, sledijo RADIKALNE POTEZE!

alesfevzer.com
Po polomu slovenskih skakalcev na 67. novoletni turneji, najslabšem nastopu v zadnjih desetih letih, je bil predsednik zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo Ljubo Jasnič danes precej nedvoumen: strokovno vodstvo ima na voljo za izboljšanje rezultatov le še dve postojanki svetovnega pokala - v Predazzu in Zakopanah.

Jasnič je bil na današnji novinarski konferenci v Ljubljani zelo jasen in je strokovno vodstvo skakalcev na čelu z glavnim trenerjem Gorazdom Bertoncljem postavil pred dejstvo. "Počakali bomo še Predazzo in Zakopane, če ne bosta ti dve postojanki prinesli izboljšanja rezultatov, bomo povlekli radikalne poteze," je napovedal predsednik zbora in odbora ter dodal, da se bodo v iskanju morebitnih kadrovskih rešitev obrnili le na domačo stroko: "Imamo dovolj kakovostnega kadra, a počakajmo. Predvsem menim, da se bo moral z nasveti in izkušnjami bolj vključiti tudi Goran Janus, nenazadnje je športni direktor reprezentance. Mora pomagati. Od njega pričakujemo, da bo nekak nadzornik reprezentance."

"Cilji niso bili doseženi. Pustimo, koliko je imel pri tem prste vmes tudi Murphy vse od lanskega maja, če malo analiziramo. Najprej je prišla poškodba Petra, ki je bil le nekako hrbtenica vsega, do nedavne poškodbe Eme. En del je tudi posledica te smole. Ampak ne glede na to, vodstvo je zato, da poskrbi, da se napake ne dogajajo, da poskrbi za opremo, da zadrge delujejo, da so smuči pravilno namazane ... Vse mora biti urejeno. Skakalec mora imeti v glavi le svoj skok. Brez tega ne bo šlo. To je profesionalizem in to moramo doseči," je še dejal Jasnič in dodal, da si fantje zaslužijo več.

Slovenci, najboljša uvrstitev ekipe na 67. turneji je bila po težavah z opremo na zadnji postojanki v Bischofshofnu in polomu slovenske vrste končno 20. mesto sicer edinega konstantnega skakalca to zimo Timija Zajca, preostala dva Bertoncljeva aduta Domen in Peter Prevc sta se morala posloviti že po polovici tekmovanja, so že "pozabili" turnejo in so usmerjeni naprej. Kljub neuspehu selektor Bertoncelj vztraja pri visokih ciljih, ki jih je začrtal za sezono.



"Novoletna turneja se ni izšla po željah, imeli smo visoke cilje in Timi je bil po treh prizoriščih v odličnem položaju, z njim smo lahko na prvih treh tekmah zadovoljni. Tudi z Laniškom v Innsbrucku ter Semeničem v Bischofshofnu," je dejal Bertoncelj in nadaljeval: "Bilo je slabo, a malo smo prespali, premislili, in takoj misli usmerili naprej. Danes so fantje že opravili trening - ali v Planici ali v telovadnici. Prepričan sem, da se bodo rezultati že na naslednjih tekmah izboljšali."

Bertoncelj je še dodal, da sam pri sebi zaradi slabšega uvoda v sezono ne čuti dodatnega pritiska, da verjame v delo, ki so ga zastavili z ekipo. Prav tako je šele od novinarjev izvedel, da ga je Jasnič postavil pred ultimat in mu dal na voljo za izboljšave le še dve postojanki svetovnega pokala. Poleg tega je zavrnil tudi idejo o Janusu kot nekakšnem nadzorniku: "Z Jasničem se nisva nič pogovarjala. Mi imamo svojo strokovno ekipo in nas je dovolj v strokovnem štabu. Enostavno ... napake se nam ne smejo več dogajati, da nimamo potem trapastih izgovorov."

Svetovni pokal se bo nadaljeval konec tedna v italijanskem Predazzu, kamor bo Bertoncelj odpeljal dva povratnika po poškodbah Petra Prevca in nedavnega zmagovalca tekme celinskega pokala Tilna Bartola, Timija Zajca, Anžeta Laniška, Anžeta Semeniča in Jerneja Damjana. Bertoncelj računa, da napak ne bo več in bodo fantje pokazali takšne skoke kot na treningih.

Članki iz rubrike