Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 12.12.2018 13:47:54

V Saalbachu dvojni moški spored, slalom in veleslalom

Reuters
Avstrijski Saalbach bo gostil dvojni tekmovalni moški spored svetovnega pokala v alpskem smučanju. Po odpadlem moškem veleslalomu iz Söldna, ki bo po novem na sporedu že 19. decembra, bo na tem prizorišču dan kasneje, torej 20. decembra, še odpadli moški slalom iz Val d'Isera, so danes sporočili iz Mednarodne smučarske zveze (Fis).

V tekmovalni koledar svetovnega pokala, ki so ga postavili pred začetkom sezone, je že uvodoma kar dodobra poseglo neugodno vreme. Na prvi postaji sezone na ledeniku Rettenbach na avstrijskem Tirolskem zaradi vetra niso mogli izpeljati moške veleslalomske premiere sezone. Močan veter, ki je pihal nad Savojskimi Alpami ter zaustavil žičnico, pa je preprečil izvedbo tudi moškega slaloma v Val d'Iseru.

Obe odpadli moški preizkušnji v tehničnih disciplinah bo še ta mesec gostil Saalbach-Hinterglemm, je sklenila svetovna krovna smučarska federacija. Torej po novem bo veleslalom že v sredo, 19. tega meseca, slalom pa dan kasneje, prvi vožnji bosta ob 10. uri, drugi pa se bosta začeli ob 13.00.

Do konca leta bo tekmovalni spored precej natrpan, zgoščeni urnik pa bo pomenil kar precejšnji logistični zalogaj za vse ekipe.

Spremenjen je tudi ženski koledar. Hitre discipline so se iz Val d'Isera zaradi pomanjkanja snega preselile v italijanske Dolomite, kjer bo pestro že konec tega tedna. V petek in soboto bosta v Val Gardeni moška superveleslalom in smuk, v nedeljo bo v bližnji Alta Badii moški veleslalom in dan kasneje še paralelni veleslalom.

Moška karavana bo tako imela le en dan premora, da se bo iz Alta Badie preselila v Saalbach.



Z novim terminom tekem so organizatorji nekoliko zagodli tekmovalkam in tekmovalcem, ki tekmujejo tako v hitrih kot tudi tehničnih disciplinah.

Ženski preizkušnji v veleslalomu in slalomu sta namreč v francoskem Courchevelu na sporedu že 21. in 22. decembra.

Sezona se bo za tekmovalke v hitrih disciplinah nadaljevala 18. in 19. decembra, ko bosta v Val Gardeni prvič po letu 1975 na sporedu ženski tekmi za svetovni pokal.

Do konca leta se bo nato zvrstilo še nekaj tekem. Madonna di Campiglio bo 22. decembra gostila moški slalom, 28. in 29. decembra bosta v Semmeringu ženska slalom in veleslalom. V Bormiu pa bosta ob koncu leta na sporedu še moška smuk in superveleslalom.

Na novega leta dan bo Oslo gostil paralelno mestno tekmo, nato pa se začenja nori januar s tekmami v Zagrebu, Flachauu, St. Antonu, Adelbodnu, Kronplatzu, Wengnu, Cortini d'Ampezzo, Kitzbühlu, Garmisch-Partenkirchnu, kjer se bodo ustavili tako ženske kot moški, in Schladmingu. Zadnja (ženska) preizkušnja pred svetovnim prvenstvom v Areju na Švedskem bo 1. in 2. februarja Maribor z Zlato lisico.

Članki iz rubrike