Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 08.12.2018 11:33:27

FANTASTIČNA predstava ŽANA KRANJCA v prvi vožnji veleslaloma v Val d'Iseru

www.alesfevzer.com
Žan Kranjec drži odlični drugi čas prve vožnje veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v francoskem Val d'Iseru. Kranjec je bil na progi zelo hiter, v cilju je zaostal le za vodilnim Avstrijcem Marcelom Hirscherjem. Njegov zaostanek znaša 71 stotink sekunde.

Od Slovencev je bil na startu še Štefan Hadalin s številko 45, ki pa na zahtevnem terenu in ob sneženju ni ulovil priključka za drugo vožnjo. Hadalin je že ob prihodu v cilj zaostal za trideseterico. Za vodilnim je bil počasnejši 3,30 sekunde.

Zato pa seveda razveseljuje odlična prva vožnja Kranjca, ki bo lovil svoje druge stopničke v svetovnem pokalu, potem ko je bil decembra lani tretji na veleslalomu v Alta Badii.


Decembra 1979, torej takrat, ko se Kranjec sploh še ni rodil, je bil na veleslalomu v Val d'Iseru drugi sloviti Bojan Križaj. Edino slovensko moško veleslalomsko zmago v svetovnem pokalu pa je vpisal Boris Strel (Cortina d'Ampezzo, 1982). Tako Križaj kot Strel sta tekmovala v jugoslovanskem dresu.

Zaostanek Šveda Mattsa Olssona na tretjem mestu znaša 99 stotink sekunde, Norvežan Kristoffersen in Francoz Alexis Pinturault na četrtem in petem mestu zaostajata že 1,20 in 1,31 sekunde.

Druga vožnja bo na sporedu ob 13. uri.

Članki iz rubrike