Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 06.12.2018 10:31:52

Jelko Gros šel v AKCIJO! Peter Prevc pred vrnitvijo v svetovni pokal v PLANICO!

www.alesfevzer.com
Potem ko so prireditelji v Titisee-Neustadtu v torek zaradi pretoplega vremena in obilnega deževja odpovedali tekmi svetovnega pokala smučarskih skakalcev ta konec tedna, slovenski reprezentanti danes in jutri skačejo v Kranju na plastiki. Z nestrpnostjo pričakujejo, kdaj bodo lahko preizkusili 120-metrsko skakalnico v Planici, ki pa še ni nared.

Glavni trener reprezentance Gorazd Bertoncelj je danes povedal, da bodo fantje skakali v Kranju na 120-metrski skakalnici, saj je le velika naprava aktualna za nadaljevanje sezone v svetovnem pokalu. Za zdaj Bertoncelj še nima nobenih informacij, kdaj bo nared velika skakalnica v Planici, da bi lahko skakalci preizkusili tudi pristajanje na snežno podlago.

"Danes in jutri bomo s fanti skakali še v Kranju na plastiki, ker je za nas najbolj ustrezna velika skakalnica pred nadaljevanjem sezone. Sam nimam nobene informacije o tem, kdaj bo velika skakalnica za nas nared v Planici. Po zadnjih informacijah naj bi bila pripravljena vsaj srednja, 90-metrska, tako da bo šel morda naslednji teden v Planico le Peter Prevc, da tam opravi nekaj skokov. Zgolj za to, da pred odhodom v Engelberg vsaj poskusi pristanek na sneg, da vidi, kako se bo obnesel gleženj," je za STA povedal Bertoncelj, ki bo z reprezentanti v Švico odpotoval v četrtek.

Vodja planiškega športnega središča Jelko Gros pa je povedal, da bo 90-metrska skakalnica pripravljena že danes popoldan. "Srednja skakalnica je 'v delu', nekaj snega smo naredili sami, nekaj smo ga pripeljali iz dvorane. Danes popoldan bo že pripravljena," je iz Planice za STA sporočil Gros in dodal, da je pri pripravi 120-metrske Bloudkove velikanke druga zgodba.



"Do zdaj smo imeli le dva dneva mraza na voljo za izdelavo snega, za pripravo velike skakalnice pa potrebujemo vsaj štiri do pet takšnih dni. Glede na vremensko napoved, z nedelje na ponedeljek naj bi se dovolj ohladilo, bomo lahko začeli pripravo. Za izdelavo potrebujemo minus šest stopinj Celzija in 80-odstotno vlažnost," je pojasnil vodja Planice in dodal, da bodo planiški delavci že v nedeljo ponoči začeli pripravljati Bloudkovo velikanko.

"Do državnega prvenstva (21. decembra, op. STA) bo vsekakor nared, fantje jo bodo imeli na voljo tudi za priprave na novoletno turnejo, če bodo želeli. Pred odhodom v Engelberg pa je še ne bomo mogli ustrezno pripraviti. Iz nič ni nič," je še dejal Gros in pojasnil, da si iz rednega poslovanja ne morejo privoščiti dodatnih 60 do 100 tisoč evrov, s katerimi bi lahko izdelali in hranili sneg na zalogo, da bi bili veliki skakalnici v Planici pripravljeni že prej, še preden se dovolj shladi: "Iz rednega poslovanja takšnega zneska enostavno ne moremo pokriti."

Pri tem je Gros navrgel primer švicarskega Davosa, kjer so že novembra pripravili snežno podlago, nato pa je prišlo deževje in jim jo je odneslo čez noč, tako da so denar vrgli stran: "Tudi v Titiseeju niso mogli izpeljati tekem zaradi pretoplega vremena in dežja. Po vsej srednji Evropi je tako."

Članki iz rubrike