Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 05.12.2018 13:52:32

Po slabem uvodu Schlierenzauer na krajši premor

Gregor Schlierenzauer
www.fis-ski.com
Rekorder po številu zmag v svetovnem pokalu v smučarskih skokih Avstrijec Gregor Schlierenzauer si bo po slabem uvodu v novo sezono vzel krajši premor. Tekmovalni karavani se bo po napovedih znova pridružil na začetku novoletne skakalne turneje.

Osemindvajsetletnik, ki je zbral 53 zmag v svetovnem pokalu, več jih ima le Japonka Sara Takanashi (55), se je od začetka sezone le enkrat uvrstil v finalno serijo z 12. mestom v Ruki, tako v Nižnem Tagilu kot v Wisli je končal zunaj trideseterice.


Kot je potrdil trener avstrijske vrste Andreas Felder, se bo Schlierenzauer vrnil 30. decembra, torej na začetku novoletne skakalne turneje štirih skakalnic v Oberstdorfu. "To odločitev sem sprejel skupaj z Gregorjem," je dejal trener.

"Zadnji nastopi kažejo, da si še kljub dobri pripravi ne zaupam dovolj. Bo izziv, ampak ga sprejemam," je dejal skakalec, šestkratni svetovni prvak (petkrat ekipno, enkrat posamično), dvakratni zmagovalec skupnega seštevka v svetovnem pokalu (2009, 2013), olimpijski moštveni prvak iz leta 2010, zmagovalec novoletne turneje. Zadnjo zmago v svetovnem pokalu je osvojil pred štirimi leti v Lillehammerju.

Članki iz rubrike