stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 04.12.2018 17:39:18

V skakalnem taboru zadovoljni po uvodnih tekmah, a v Nemčijo konec tedna na gredo

Jurij Kodrun
Slovenski reprezentanci v smučarskih skokih sta v Laškem strnili vtise po uvodnih postojankah v svetovnem pokalu - Wisli, Ruki in Nižnem Tagilu skakalcev ter Lillehammerju skakalk. V obeh taborih so po prvih tekmah zadovoljni in optimistično zrejo proti nadaljevanju sezone.

Nadaljevanje bi moralo biti skupno za obe reprezentanci, ko je bila na koledarju konec tedna skupna preizkušnja v nemškem Titisee-Neustadtu, a je celoten skakalni vikend zaradi pretoplega vremena odpadel, je danes sporočila Mednarodna smučarska zveza (Fis). Neprestano deževje in visoke temperature so bili razlog za odpoved svetovnega pokala - v soboto je bila na sporedu ekipna moška tekma, v nedeljo pa posamični tekmi v moški in ženski konkurenci -, kar je nepričakovano spremenilo načrte tudi slovenski vrsti.

Glavni trener moške reprezentance Gorazd Bertoncelj, ki je na poti iz Laškega izvedel novico o odpovedi, je dejal, da bodo ta konec tedna tako ostali brez skokov na snegu, saj so temperature še previsoke, da bi v Planici uredili 120-metrsko skakalnico. Skakalci bodo tako vadili kar v Kranju na plastiki. "A v nedeljo, ponedeljek je napovedano znižanje temperatur, zato prosimo 'boga Jelka' (Gros, direktor Planice, op. p.), da bi nam pod Poncami najprej uredili 120-metrsko skakalnico, ki jo res krvavo potrebujemo," je na prvega moža planiškega športnega centra apeliral Bertoncelj.

Karavana svetovnega pokala se bo po premoru, pri Fisu sicer še iščejo nadomestno prizorišče za Titisee-Neustadt, a ta konec tedna tekem skoraj zagotovo ne bo moč nadomestiti, nadaljevala v Švici, ko se bo ekipi za Engelberg po dolgotrajnem premoru pridružil tudi slovenski šampion Peter Prevc.

Poleg te vzpodbudne novice so v moškem taboru danes v Laškem razkrili še eno dobro vest. "Danes smo izvedeli veselo novico, da je zeleno luč za vrnitev na skakalnice dobil tudi Tilen Bartol, ki bo lahko začel skakati naslednji teden, tako da računamo, da bo v kratkem nared za svetovni pokal. Na prve tekme se nato v Engelbergu vrača tudi Peter (Prevc, op. STA) in verjamem, da je dovolj dobro pripravljen, da bo uspešno nastopal," je dejal glavni trener, ki je ozrl tudi na uvodne tekme.


"Iz Rusije smo se vrnili z mešanimi občutki. S prvo tekmo smo bili zadovoljni. Na obeh tekmah smo imeli enega skakalca v igri za stopničke, a se nam ni izšlo. V soboto smo naredili dober ekipni rezultat, na nedeljski tekmi pa smo izvedli slabše skoke, malo smo imeli tudi smole z vetrom in ni se nam izšlo. A gremo naprej," je vtise strnil Bertoncelj.

Prvo ime moške vrste Domen Prevc, ki je uvod v Wisli izpustil, ekipi pa se je priključil v Ruki in blestel z dvema četrtima mestoma, je zadovoljen s pripravljenostjo. "Moja forma se počasi stopnjuje, vse se giblje v pravo smer. V to smer je treba nadaljevati. Z rezultati sem zadovoljen, s svojimi skoki pa še ne. Še veliko je prostora za napredek," je dejal najmlajši od bratov Prevc, njegov starejši brat Peter pa že z nestrpnostjo pričakuje vrnitev v svetovni pokal.

Načrtoval je, da bo Nemčijo še izpustil, tekme so zdaj tako in tako odpadle, do Švice pa bo že nabral okoli 150 skokov, kar naj bi bilo dovolj za test v svetovnem pokalu. "Po nekaj tekmah, ki sem jih gledal doma iz udobnega naslonjača, se bo spet treba podati v boj. Po eni strani to že nervozno čakam, po drugi pa sem lepo umirjen, glede na to, da je že kar veliko stvari pripravljenih za pot v Švico," je dejal povratnik po poškodbi.

Vtise s prve postojanke so povzpeli tudi v ženskem taboru. "Seveda smo zadovoljni, ker smo osvojili stopničke. A pričakovali smo še nekaj več. Upajmo, da bomo na naslednjih stopničkah sneli še kakšno višje mesto," je dejal glavni trener ženske vrste Zoran Zupančič.

Prvo ime ženske ekipe je državna prvakinja in druga najboljša skakalka poletne velike nagrade Ema Klinec. "Za menoj so tri tekme, kar nekaj skokov. Videla sem, kje sem lahko z najboljšimi skoki, kjer sem lahko z dobrimi. To je tisto, kar moram pokazati, da pridejo stopničke. Videla sem, kje sem, a tudi to, kaj vse še lahko popravim," je dejala Klinčeva, ki je bila že večkrat na zmagovalnem odru, a nikoli se ni še zavihtela povsem na vrh.

Članki iz rubrike