favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 30.11.2018 17:53:16

Vreme ogroža izvedbo smuka! Ilka v Lake Louisu ...

Ilka Štuhec
Ilka Štuhec/instagram
Bo? Ne bo?

Prirediteljem moških tekem za svetovni pokal v Beaver Creeku v ameriški zvezni državi Kolorado velike preglavice dela vreme. Zaradi sneženja so izpeljali le en trening smuka od treh predvidenih, prav tako so bili prisiljeni smuk s sobotnega prestaviti na današnji termin. Nazadnje pa so za več kot pol kilometra skrajšali smukaško progo.

Smukaški progi so odvzeli kar nekaj delov, vsega skupaj je proga krajša za 630 metrov. Za zdaj superveleslalom ostaja na sobotnem sporedu, prav tako veleslalom na nedeljskem.

Smuk se bo začel ob 18.45 po slovenskem času.

Na startu so tudi štirje Slovenci. Martin Čater s številko 22, Klemen Kosi s številko 36, Boštjan Kline s številko 59 in Miha Hrobat s številko 62. Na sredinem treningu smuka so bili Slovenci povsem v ozadju.

Prvi smuk sezone prejšnjo soboto v kanadskem Lake Louisu je dobil Avstrijec Max Franz, na drugem in tretjem mestu sta bila Italijana Christof Innerhofer in Dominik Paris. Slovenci so zaostali za trideseterico. Najboljši Slovenec je bil Čater na 31. mestu.

Po 20-mesečni odsotnosti se bo na tekme svetovnega pokala drevi vrnila Ilka Štuhec. Gre za uvodni ženski smuk sezone v Lake Louisu v kanadskem Skalnem gorovju, ki se bo začel ob 20.30, najboljša slovenska smučarka ima številko 9.

Osemindvajsetletna Mariborčanka si je poškodovala koleno lani oktobra tik pred začetkom tekmovanj. Zaradi rehabilitacije po operaciji je bila prisiljena izpustiti tudi olimpijske igre v Pyeongchangu. Štuhčeva je bila na treningih v Kanadi med najhitrejšimi. Na prvem je bila deseta, na drugem tretja, na zadnjem peta.

Štuhčeva je v Lake Louisu pred dvema letoma zmagala na obeh smukih, na superveleslalomu je bila peta. Največ zmag v Lake Louisu, 18, ima Lindsey Vonn, ki se je poškodovala pred začetkom sezone. Poškodovana je tudi zdajšnja smukaška olimpijska prvakinja Italijanka Sofia Goggia.

Članki iz rubrike