sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

zu
zu
1 24.11.2018 18:48:10

KAKŠEN ŠOK! Kakšna NORA VRNITEV DOMNA PREVCA v Kuusamu! Kdo bi si to mislil ...

Jurij Kodrun
Slovensko smučarsko skakanje se lahko znova veseli vrnitve Domna Prevca na tekme svetovnega pokala.

V Kuusamu so namreč kljub silnim težavam z vetrom, ki organizatorje pesti vse od včerajšnjega dne, izpeljali prvo tekmo na skakalnici Rukatunturi, drugo letos v svetovnem pokalu. 

Sestavljena je bila le iz ene serije, potem ko so morali kvalifikacije po jutranji seriji za trening najprej prestaviti na 15.15, kasneje pa so jih morali celo dokončno odpovedati. Zato so na tekmi z eno serijo, ki se je začela z 80 minutno zamudo (17.50), skakali prav vsi skakalci (65).

Slovenska javnost je velike upe polagala predvsem v Timi Zajca, petega s prve tekme v Visli, obetal pa je tudi skok Domna Prevca v edini jutranji seriji za trening, ko je pristal pri 130 metrih in bil osmi.

No, na tekmi je šlo Domnu Prevcu še bolje, saj je po najdaljšem skoku dneva (146 metrov) dolgo časa vodil. Tej daljavi se nihče ni niti približal.

Prvi je Domna prehitel šele Piotr Žyla, nato pa sta ga ugnala le še Stoch in Kobajaši, s čimer je Domen končal na nehvaležnem a vseeno odličnem četrtem mestu. Ker je poletel tako daleč, ni storil telemarka, kar mu je odneslo nekaj točk, s katerimi bi se boril celo za zmago. A nič ne de, mladenič se je po razočaranja polnem poletju uspešno vrnil v svetovni pokal.

_JK10184
Žak Mogel je osvojil prve točke v svetovnem pokalu.
Jurij Kodrun

Prvo tekmo v Kuusamu je dobil Japonec Rjoju Kobajaši, ki je skočil sicer 6,5 metrov manj. Za njim sta se zvrstila Stoch in Žyla. Zmagovalec prve tekme Jevgenij Klimov ga je polomil in z 31. mestom ostal brez točk. 

Slovenski uspeh so dopolnili še Timi Zajc s 7. mestom (136,0 metrov), Anže Lanišek je bil 10. (135,5). Točke sta osvojila še Jernej Damjan (23., 129,5 metrov) in 17-letni Žak Mogel (24., 130,0 metrov), ki je sploh prvič osvojil točke na prvi tekmi v svetovnem pokalu, potem ko se v Visli ni uvrstil na tekmo. 

Brez točk sta ostala Bor Pavlovčič (33.) in Anže Semenič (60.). Jutri bo druga posamična tekma, če bo to dovoljeval veter, na sporedu ob 17. uri. 

domen prevc
Tit Košir

-----------------------------------------------

Izidi, Kuusamo, prva tekma

Članki iz rubrike