900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 18.11.2018 12:05:23

Hirscher začel tam, kjer je končal, Hadalin v finalu

ALESFEVZER.COM
Najboljši alpski smučar zadnjih sedem sezon Marcel Hirscher vodi po prvi vožnji slaloma za svetovni pokal v finskem Leviju. Mu pa za ovratnik diha Norvežan Henrik Kristoffersen, ki si je nabral le pičlih sedem stotink zaostanka. Francoz Noel Clement na tretjem mestu zaostaja 38 stotink sekunde. Slovenijo bo v finalu zastopal Štefan Hadalin.

Na startu prvega moškega slaloma in uvodne tekme moške sezone, potem ko je veleslalom v Söldnu odpadel zaradi slabega vremena, sta bila dva Slovenca Žan Kranjec in Štefan Hadalin.

Boljše startno izhodišče je imel Hadalin, ki je prvo tekmo sezone začel kot 39. na startu. Svojega izhodišča na dobri snežni površini, ki je bila še dovolj ohranjena za napad, ni zapravil. Ob prihodu v cilj je zaostanek 1,39 sekunde zadoščal za takrat 18. čas in uvrstitev med najboljšo trideseterico, ki si je zagotovila še en nastop.

Vrhničana sta do konca prehitela le še dva tekmovalca za 20. čas prve vožnje.



Podlaga je dopuščala vožnje tudi tekmovalcem z višjimi številkami. Najboljši slovenski veleslalomist Žan Kranjec, ki želi dodati še slalom, je startal s številko 82 in se je skoraj uvrstil v finalno vožnjo.

Kranjec je prvo vožnjo končal na 34. mestu, z zaostankom 2,29 sekunde za vodilnim Hirscherjem. Za finalom je zaostal 28 stotink sekunde.

Druga vožnja v Božičkovi deželi bo na sporedu ob 14.15.

Članki iz rubrike