ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
3 17.11.2018 19:00:53

Poljaki zmagovalci prve tekme sezone, Slovenci daleč zadaj

Martin Metelko
Poljaki so zmagovalci uvodne tekme sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih v Wisli.

Na skakalnici legendarnega Adama Malysza so v dvoboju premagali Nemčijo. Slovenci v postavi Anže Lanišek, Bor Pavlovčič, Tomaž Naglič in Timi Zajc, ki so bili po prvi seriji šesti, so po ponesrečenem skoku Zajca v zadnji skupini končali kot sedmi.

Poljaki z olimpijskim zmagovalcem in najboljšim skakalcem minule zime Kamilom Stochom, ki so pred zadnjo skupino skakalcev izgubili vodstvo v dvoboju z Nemci, so v zadnjem nastopu po zaslugi odlične predstave Stocha na veliko veselje domačih navijačev slavili zmago na prvi tekmi poolimpijske sezone, na kateri je nastopilo enajst reprezentanc. To je za Poljsko skupno četrta ekipna zmaga.

Nemci so osvojili drugo mesto, tretji so bili Avstrijci. Presenetljivo so brez uvrstitve med najboljšo osmerico ostali prvi favoriti, olimpijski prvaki Norvežani, potem ko je žirija tekmovanja 28-letnega Roberta Johanssona diskvalificirala zaradi neustreznega dresa.


Slovenci so bili daleč od najboljših. Lanišek, Pavlovčič, Naglič in Zajc so zasedli sedmo mesto; v finalu so za njimi zaostali le Čehi.

"Sproščeni, pravi smo bili morda samo v poizkusni seriji, kjer je bil Timi Zajc tretji, Anže Lanišek in Bor Pavlovčič sta bila solidna. Na tekmi je bilo zelo slabo, fantje so bili nesproščeni, agresivni in preveč zakrčeni v fazi leta. V takih razmerah je potem zelo težko pričakovati, da bodo skoki dolgi. Zdaj je glavna naloga strokovnega vodstva, da fante sprostimo do jutri. Pogovorili se bomo, fantje morajo te slabe skoke odmisliti, pričakovanja dati proč in se osredotočiti na tehniko ter čim bolj uživati na posamični tekmi," je po neposrečenem uvodu v sezono za Smučarsko zvezo Slovenije dejal glavni trener slovenske vrste Gorazd Bertoncelj.

Na koledarju 40. svetovnega pokala je to zimo skupno 35 tekem, potem ko je Mednarodna smučarska zveza v petek na zasedanju v švicarskem Oberhofnu letalnici v Vikersundu podelila začasni certifikat za sezono 2018/19. V sezoni je na koledarju sedem ekipnih preizkušenj, sedem tekem pa bo tudi na letalnicah; dve v Oberstdorfu, dve v Vikersundu in tri v Planici na finalu sezone.

V nedeljo bo v Wisli ob 15. uri še prva posamična tekma sezone. Poleg današnje četverice, ki je nastopala za ekipo, bo na prvi tekmi 40. sezone svetovnega pokala za Slovenijo nastopil še Anže Semenič. Jernej Damjan in Žak Mogel sta obstala že v petkovih kvalifikacijah.

Izidi, ekipno:
1. Poljska         1026,6 točke
2. Nemčija         1015,5
3. Avstrija         972,0
4. Japonska         916,5
5. Švica            861,6
6. Rusija           849,5
7. Slovenija        842,5
(Anže Lanišek, Bor Pavlovčič, Tomaž Naglič, Timi Zajc)
8. Češka            811,4

Članki iz rubrike