Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 17.11.2018 12:34:08

Shiffrinova vodi, Hrovatova sedma po prvi vožnji

Grega Wernig
V finalu prvega ženskega slaloma v sezoni svetovnega pokala alpskih smučark bosta nastopili dve Slovenki, od štirih na startu.

Iz ozadja, s startno številko 33, si je sedmo izhodišče priborila Meta Hrovat, Maruša Ferk si je drugo vožnjo zagotovila z 22. časom. Po prvi vožnji vodi zadnji dve sezoni prva smučarka karavane Američanka Mikaela Shiffrin.

Smučarke so zaradi vetra prvo vožnjo začele z rezervnega starta in s 45 minutno zamudo. Shiffrinova, startala je kot prva, je skrajšano progo prevozila s časom 45,06 sekunde, kar je zadostovalo za najboljši čas prve vožnje.

Najbolj se ji je približala Švedinja Frida Hansdotter, njen zaostanek je znašal 14 stotink. Lanska zmagovalka slaloma v Leviju Slovakinja Petra Vlhova je na tretjem mestu zaostala 59 stotink sekunde.


Dobre razmere na progi je s pogumno in odločno vožnjo izkoristila Meta Hrovat, ki je startala po prvi trideseterici. Z 18. mestom najboljša Slovenka na uvodnem veleslalomu v Söldnu je ob prvem merjenju vmesnega časa bila celo desetinko sekunde hitrejša od vodilne Američanke, ob prihodu v cilj pa je z zaostankom 1,01 sekunde postavila sedmi čas.

Pred 20-letnico iz Kranjske Gore, ki je poskrbela za največje presenečenje prve vožnje, si je drugo vožnjo zagotovila tudi skoraj deset let starejša Ferkova, ki je startala s številko 21, na progi pa se je zadržala 1,84 sekunde dlje od Shiffrinove za 22. čas.

Brez finalne vožnje je ostala Ana Bucik. S startno številko 20 je imela najboljše izhodišče od štirih Slovenk na startu, a je bila na kratki progi z zaostankom 2,29 sekunde (33.) prepočasna, da bi si zagotovila še en nastop. Lani je z devetim mestom postavila svoj najboljši dosežek na slalomih v Božičkovi deželi, tokrat pa je za eno desetinko sekunde zgrešila najboljšo trideseterico.

Za prvo vožnjo je bila prepočasna tudi Klara Livk, 63. na startu, ki si je nastop v Leviju zagotovila v internih kvalifikacijah, v katerih je bila boljša od Neje Dvornik. Livkova je zaostala 3,65 sekunde za 51. mesto.

Članki iz rubrike