ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
1 17.11.2018 01:02:27

Presenetljiva postava na prvi tekmi sezone

Timi Zajc je postal prvi skakalec v svetovnem pokalu, ki je bil rojen v tem mileniju.
Danes bo Wisla gostila prvo tekmo 40. sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih. Na ekipni tekmi bodo Slovenijo nastopali najboljši štirje iz petkovih kvalifikacij: Anže Lanišek, Bor Pavlovčič, Tomaž Naglič in Timi Zajc.

Prvo dejanje nove sezone so bile sicer petkove kvalifikacije, v katerih si je mesto na nedeljski tekmi priskakalo pet od sedmih Slovencev; poleg omenjene četverice še Anže Semenič.


Brez nastopa na prvi posamični tekmi sezone sta presenetljivo ostala najstarejši in najmlajši v slovenski reprezentanci, 35-letni Jernej Damjan in 17-letni Žak Mogel. Damjan je bil glede na zadnje treninge po besedah glavnega trenerja Gorazda Bertonclja eden od glavnih adutov, Mogel, sicer debitant v svetovnem pokalu, pa je prav tako dobro skakal in Sloveniji preko celinskega pokala priboril sedmo kvoto za prve tekme. A na uvodu bosta zgolj gledalca.

Na koledarju 40. svetovnega pokala je to zimo skupno 35 tekem, potem ko je Mednarodna smučarska zveza v petek na zasedanju v švicarskem Oberhofnu letalnici v Vikersundu podelila začasni certifikat za sezono 2018/19. V sezoni bo sedem ekipnih preizkušenj, sedem tekem pa bo tudi na letalnicah; dve v Oberstdorfu, dve v Vikersundu in tri v Planici na finalu sezone.

Članki iz rubrike