Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

STA
STA
0 01.11.2018 14:55:15

Modena v soboto gostiteljica nove olimpijske discipline

Reuters
Deskarji na snegu, ki so letošnjo sezono svetovnega pokala odprli v začetku septembra s tekmo v skokih prostega sloga na novozelandski Cardroni, bodo konec tedna znova v akciji. V soboto bo namreč v italijanski Modeni na sporedu druga tekma za svetovni pokal v tej novi olimpijski disciplini. Slovenijo bosta zastopala Urška Pribošič in Naj Mekinc.

Tako kot na Novi Zelandiji bosta Slovenijo tudi v Italiji zastopala Pribošičeva in Mekinc. Oba konec meseca (23. in 24. november) na Kitajskem čaka še en spektakel v big airu, pekinški Air & Style, s katerim se bo končal jesenski niz tekem za svetovni pokal v tej atraktivni deskarski disciplini.

Slovenska reprezentanta sta v Modeno odpotovala danes zgodaj zjutraj, saj ju popoldan že čaka prvi uradni trening na 46 metrov visoki umetni konstrukciji, ki so jo organizatorji umestili na mestno sejmišče, ki te dni sicer gosti 25. izvedbo zimsko-športnega sejma Skipass.

Med 20 deskarkami in 40 deskarji, ki se bodo borili za 50.000 švicarskih frankov nagradnega sklada, imata pravico do nastopa tudi dva Slovenca. Strokovni štab več pričakuje od izkušene 28-letne Blejke, ki je na prvi tekmi sezone zasedla peto mesto.



"Če izvede načrtovani skok, ji deseterica ne bi smela uiti, seveda pa si vsi skupaj želimo še višjo uvrstitev v sobotni večerni finale s šestimi najboljšimi dekleti. Ob napovedani odsotnosti Američank je to, vsaj na prvi pogled, lažje dosegljivo, a ne gre pozabiti na dejstvo, da je tudi brez prve velesile deskanja prostega sloga konkurenca še vedno zelo zgoščena in izostrena," ocenjujejo v slovenskem taboru.

Za 17-letnega Mekinca pa bo v ospredju predvsem nabiranje izkušenj. "Od Naja letos več pričakujemo na tekmah v parku (slopestyle), seveda pa ponujene priložnosti za nabiranje izkušenj ne gre izpustiti. Slovenija ima v tej disciplini na voljo eno mesto. Tim Kevin Ravnjak še okreva po poškodbi in operaciji, tako da bo priložnost tako v Modeni kot Pekingu dobil mladi Mekinc," pred prvo evropsko tekmo sporočajo trenerji deskarske ekipe, ki so v teh dneh z varovanci trenirali na avstrijskem Hintertuxu.

Po prihodu iz Modene se slovenski deskarji prostega sloga vračajo na avstrijske ledenike (Hintertux ali Kaunertal), kjer bodo opravili sklepni del priprav pred naslednjimi tekmami, ki jih čakajo na Kitajskem in v ZDA (23. in 24. november - Peking, skoki; 6. do 8. december - Copper, snežni žleb; 19. do 21. december - Secret Garden, snežni žleb), so še sporočili iz Smučarske zveze Slovenije.

Članki iz rubrike