stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 27.10.2018 11:58:16

Federici Brignone najbolje uspela 1. vožnja, Meta Hrovat 14.

Reuter
Na ledeniku Rettenbach nad Söldnom se je začela nova sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju. Sezono so odprle veleslalomistke. Po prvi vožnji je povsem na vrhu razpredelnice Italijanka Federica Brignone. V finalni vožnji z začetkom ob 13. uri bo možno od Slovenk spremljati le Meto Hrovat, ki je bila na prvi progi 14.

Po obdobju lepega vremena se je vreme nad Alpami drastično poslabšalo in alpske smučarke sta pričakali sneženje in slaba vidljivost. Zaradi megle in vetra v zgornjem delu so bili avstrijski organizatorji tekmovanja v Söldnu prisiljeni progo skrajšati, veleslalomistke pa so startale z rezervnega starta.

Skrajšano prvo progo ter v težkih razmerah je najbolje presmučala Brignonejeva, ki je imela na startu številko 1 (58,71 sekunde). Drugi čas je vpisala Nemka Viktoria Rebensburg, ki je lani dobila tako veleslalomski uvod kot veleslalomski seštevek. Njen zaostanek znaša 24 stotink sekunde.

Tretja je bila dvakratna svetovna prvakinja Francozinja Tessa Worley (+0,40), četrta pa Američanka Mikaela Shiffrin, olimpijska prvakinja in lastnica velikega kristalnega globusa, ki lovi še tretjo zmago v seštevku sezone.



Med prvokategornicami sta med Slovenkami startali Meta Hrovat in Ana Drev s številkama 9 in 10. Hrovatova si je za Brignonejevo na progi nabrala 2,45 sekunde zaostanka, kar je na koncu pomenilo 14. čas prve vožnje in napredovanje v finale.

Vožnja se je povsem ponesrečila veleslalomski veteranki Ani Drev, ki si je na skrajšani progi privozila več kot pet sekund zaostanka (+5,06), kar ni zadoščalo za najboljšo trideseterico, ki se bo pomerila še v drugi vožnji. Neja Dvornik in Ana Bucik sta se na progo pognali na repu lestvice. Bucikova je vpisala zaostanek 5,55 sekunde, zaostanek Dvornikove pa je znašal 6,94 sekunde.

V nedeljo bodo prišli na vrsto še veleslalomisti s tremi Slovenci na startu Žanom Kranjcem, Štefanom Hadalinom in Žanom Grošljem. Moški veleslalom je lani odpadel zaradi močnega vetra.

Članki iz rubrike