Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 02.10.2018 18:20:52

V Ljubljani bodo nastopili najboljši mladinski umetnostni drsalci

Ljubljanska Hala Tivoli bo konec tedna gostila mednarodno mladinsko tekmovanje za svetovni pokal v umetnostnem drsanju. Med 3. in 6. oktobrom se bo na tivolski ledeni ploskvi preizkusilo 98 najboljših umetnostnih drsalcev na svetu, med njimi bodo tudi štirje Slovenci. Vstop prost.

V kategoriji mladincev bo nastopal Luka Logar, med mladinkami pa Lara Hrovat, Ana Čmer in Nea Smolej. Med prijavljeni tekmovalci iz 36 držav, so tudi številčne reprezentance Rusije, Koreje, Kanade, ZDA, Japonske in Italije, torej vseh drsalnih elit.

Umetnostni drsalci se bodo na veliki nagradi Ljubljane predstavili v treh kategorijah: ženski, moški in kategoriji plesnih parov.



Zveza drsalnih športov Slovenije po letu 2016 tako znova organizira tekmovanje za nagrado Junior Grand Prix, ki je največje tekmovanje v umetnostnem drsanju v kategoriji mladincev in mladink. Leta 2016 je v največji slovenski ledeni dvorani tekmovala tudi Rusija Alina Zagitova, ki je letos pri le 15-letih osvojila naslov olimpijske prvakinje.

Vse dni, med četrtkom in soboto bodo potekale končne odločitve, bo vstop v dvorano brezplačen, saj organizatorji želijo umetnostno drsanje približati širši javnosti.

Članki iz rubrike