stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 02.10.2018 15:43:10

Hafner, nekdanji svetovni mladinski prvak, končal kariero, zdaj se seli na KITAJSKO

Jure Hafner, slovenski reprezentant v deskanju na snegu in nekdanji mladinski svetovni prvak v paralelnem veleslalomu, je končal tekmovalno kariero in se bo posvetil trenerstvu. V svoje vrste so ga zvabili Kitajci, kjer bo pomočnik slovenskega trenerja Petra Kotnika in vodja kitajske reprezentance B.

Škofjeločan v svoji tekmovalni karieri ni do konca razvil potencialov, v svetovnem pokalu se mu ni uspelo prebiti v sam vrh, ker ni nastopil na olimpijskih igrah je še dodatno izgubil motiv, ko pa so prišle ponudbe za trenersko delo se ni dosti obotavljal.


"V takem sistemu, kot ga imamo mi, nisem več videl možnosti za napredek. Na isti točki bi životaril še nekaj let, v tem nisem več videl smisla. Ko pa se mi je ponudila še priložnost za delo na Kitajskem, nisem kaj dosti razmišljal. Imel sem tudi ponudbo slovenske reprezentance, da postanem pomočnik trenerja Izidorja Šušteršiča, a je bilo vse, kar je vplivalo na mojo odločitev, na strani Kitajske. Seveda tudi finance," je dejal 28-letni Hafner, ki se je v svetovnem pokalu le enkrat uvrstil med najboljših deset, v Ashikawi je bil leta 2015 v paralelnem slalomu osmi. Poleg zlata je na mladinskih svetovnih prvenstvih osvojil tudi bron.

Slovenska reprezentanca je bila še nekaj let nazaj ena najmočnejših v karavani, po odhodu Šušteršiča, Domna Janca, Jerneja Demšarja, Rok Flandra in zdaj še Hafnerja pa je praktično ostala na treh tekmovalcih, ki se lahko borijo za širši vrh.

Značke: deskanje, slovenija

Članki iz rubrike