Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 26.09.2018 17:30:32

Za konec poletne sezone na delu 14 slovenskih skakalcev

Skakalci in skakalke bodo poletno sezono na najvišji ravni končali konec prihajajočega tedna in v prvi polovici naslednjega. Slovenski trenerji so do danes določili 14 tekmovalcev, ki bodo nastopili na šestih na tekmah velike nagrade in celinskega pokala.

Naslednji in hkrati zadnji tekmi poletne velike nagrade bosta v avstrijskem Hinzenbachu in nemškem Klingenthalu. V Avstriji bodo Slovenijo konec tedna zastopali Rok Justin, Jaka Hvala, Anže Lanišek, Žiga Jelar ter najvišje uvrščeni Slovenec v seštevku poletne velike nagrade Timi Zajc, ki se vrača na tekme po sedmih tednih premora.

V Klingenthalu bo finalna tekma poletja na sporedu v sredo, 3. oktobra. Slovenijo bodo tam zanesljivo zastopali Zajc, Robi Kranjec, Jurij Tepeš ter prvič letos Jernej Damjan, pridružila pa se jim bosta še dva skakalca, ki bosta trenerje prepričala bodisi v Hinzenbachu ali na tekmah celinskega pokala v Klingenthalu.



Sklepni tekmi celinskega pokala v Nemčiji bosta na sporedu v soboto in nedeljo. Žak Mogel bo lovil dodatno, bržčas sedmo kvoto Slovenije za prvo periodo svetovnega pokala, ki se bo začel 16. novembra v poljski Wisli. Poleg Mogela bodo v Klingenthalu nastopili še Jan Bombek, Rok Tarman, Domen Prevc, Anže Semenič in Bor Pavlovčič.

Finale poletne sezone pa v Klingenthalu v sredo čaka tudi dekleta. Tam ne bo Maje Vtič, ki po rehabilitaciji že trenira, a še ne nastopa, Slovenijo pa bodo zastopale Katra Komar, Nika Križnar, Špela Rogelj, Urša Bogataj, Jerneja Brecl in drugouvrščena v skupnem seštevku ter zmagovalka Čajkovskega Ema Klinec. Klinčeva bo na zadnji tekmi branila drugo mesto, prvo je že oddano Japonki Sari Takanashi.

Značke: smučarski skoki, sta

Članki iz rubrike