tina gorenjak Odkrito.si

Hude bolečine ustavile Tino Gorenjak?

premik ure Svet24.si

Premikanje ure: Slovenci na zimski, Hrvati na ...

Uroš Petisvet.si

V Medžugorju komunicira s Sveto Marijo, z ...

ljubljanska obvoznica, severna obvoznica Svet24.si

Ljubljanski avtocestni obroč z velikansko ...

princ harry Svet24.si

Princ Harry "odstavil" prijatelja, ker mu je ...

poljub dejan in irena Njena.si

Reka ljubezni: Strasten poljub med Ireno in ...

Nives Orešnik Njena.si

Pravilna nega za močno in odporno kožo

STA
STA
0 22.09.2018 17:59:54

Tarmanu prve točke za veliko nagrado, Geigerju prva zmaga

Na tekmi smučarjev skakalcev za poletno veliko nagrado v romunskem Rašnovu je slavil Nemec Karl Geiger. Slovenci so imeli v finalu dva predstavnika, ki sta končala na repu trideseterice, Rok Tarman je bil 26., Anže Lanišek pa po diskvalifikaciji v finalni seriji 30.

Tarman je tako dobil prve točke v tem tekmovanju, potem ko je v finalu z 89 metri ter skupno 216,9 točke napredoval na 26. mesto. Prve zmage v karieri se je razveselil Geiger z 99 metri v finalu in z 269,9 točke. Drugo mesto je osvojil Poljak Piotr Žyla (261,0), na tretje pa se je prebil vodilni v skupnem seštevku, Rus Jevgenij Klimov (256,8), ki je bil po polovici tekme četrti.

Tretji slovenski predstavnik na tekmi Domen Prevc je bil diskvalificiran zaradi neustrezne opreme že v prvi seriji. V drugi seriji je vodstvo tekmovanja zaradi neustreznega dresa diskvalificiralo še Laniška, ki je tako končal na 30. mestu. V finale sta se Slovenca prebila z 29. in 30. mestom.

Skakalce naslednja preizkušnja tega tekmovanja v Rašnovu čaka že v nedeljo, konec meseca bo še tekma v Hinzenbachu, v začetku oktobra pa finale v Klingenthalu.

Članki iz rubrike