Jenrej Tozon Odkrito.si

Težki časi za Jerneja Tozona: njegovo dekle po ...

mamica jozica Svet24.si

FOTO: Jožica po moževi smrti ostala sama z ...

vesolje Petisvet.si

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 17. do 23....

toča, Rona-Alpe Svet24.si

VIDEO in FOTO: V silovitem neurju dva mrtva, ...

horoskop_astrologija Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 16. junija

spela groselj grega 10 Njena.si

Špela odkrito: 'Poroka mi ne pomeni nič'

teja perjet-jani jugovic Njena.si

Iskrena izpoved slavne mamice Teje Perjet

STA
STA
0 22.09.2018 17:59:54

Tarmanu prve točke za veliko nagrado, Geigerju prva zmaga

Na tekmi smučarjev skakalcev za poletno veliko nagrado v romunskem Rašnovu je slavil Nemec Karl Geiger. Slovenci so imeli v finalu dva predstavnika, ki sta končala na repu trideseterice, Rok Tarman je bil 26., Anže Lanišek pa po diskvalifikaciji v finalni seriji 30.

Tarman je tako dobil prve točke v tem tekmovanju, potem ko je v finalu z 89 metri ter skupno 216,9 točke napredoval na 26. mesto. Prve zmage v karieri se je razveselil Geiger z 99 metri v finalu in z 269,9 točke. Drugo mesto je osvojil Poljak Piotr Žyla (261,0), na tretje pa se je prebil vodilni v skupnem seštevku, Rus Jevgenij Klimov (256,8), ki je bil po polovici tekme četrti.

Tretji slovenski predstavnik na tekmi Domen Prevc je bil diskvalificiran zaradi neustrezne opreme že v prvi seriji. V drugi seriji je vodstvo tekmovanja zaradi neustreznega dresa diskvalificiralo še Laniška, ki je tako končal na 30. mestu. V finale sta se Slovenca prebila z 29. in 30. mestom.

Skakalce naslednja preizkušnja tega tekmovanja v Rašnovu čaka že v nedeljo, konec meseca bo še tekma v Hinzenbachu, v začetku oktobra pa finale v Klingenthalu.

Članki iz rubrike