Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

zu
zu
0 13.09.2018 08:15:20

Velika vrnitev slovenske šampionke: Na prvi tekmi po 541 dneh je tekmicam v Čilu pokazala vraga, iz njenega tabora pa pravijo ...

Tit Košir
Aktualna svetovna smukaška prvakinja iz St. Moritza 2017 Ilka Štuhec, ki se na novo sezono pripravlja na južni polobli v Čilu, je k treningom dodala tudi nekaj tekmovalnega naboja in je svoje sposobnosti preizkusila na superveleslalomu za južnoameriški pokal.

Z izkupičkom je lahko zadovoljna, saj je Mariborčanka zmagala. Gre za njeno prvo zmago po poškodbi oziroma njeno prvo tekmo po poškodbi. Po 541 dneh, torej po zadnji tekmi finala svetovnega pokala sezone 2016/17 (na veleslalomu v Aspnu je bila 21.), tiste izjemne Ilkine sezone, se je Mariborčanka pognala iz startne hišice na pravi tekmi.

To sicer ni bila tekma najvišje ravni, pa vendarle. Da ima v sebi še vedno zmagovalno miselnost in da ji poškodba kolena ni vzela občutkov na snegu, je dokazala na tekmi v El Coloradu, ko je za kar 2,91 sekunde prehitela prvo izzivalko, Švicarko Valentine Macheret, ter za 3,11 sekunde tretjeuvrščeno Italijanko Anno Hofer.

Najdaljše, eno mesečne snežne priprave pred novo sezono se počasi končujejo, smukaška svetovna prvakinja se bo skupaj s svojo majhno ekipo 21. septembra odpravila nazaj proti domu.


Ustaljeni ritem treningov moti le pomanjkanja snega, a ji gre na roko mrzlo in jasno vreme v Južni Ameriki, tako da se še ohranjajo zadnje zaplate snega, na katerem se preizkušajo evropske in severnoameriške ekipe. V taboru Štuhčeve bodo skušali še v celoti izkoristiti zadnjih sedem dni, da bo smučarka lahko kar se da dobro pripravljena vstopila v novo tekmovalno sezono s februarskim svetovnim prvenstvom v Aareju kot vrhuncem.

"Poškodba je preteklost, o poškodbi se ne pogovarjamo več," je Ilkin osebni trener iz Čila v četrtek po Skypu potešil novinarsko radovednost o stanju operiranega kolena, ki si ga je Štuhčeva poškodovala lani oktobra ter sezono 2017/18 končala, še preden bi jo lahko začela.

Koštomaj ni želel delati primerjav s formo pred najboljšo sezono Štuhčeve v svoji karieri: "Ne gledamo stvari nazaj, zdaj je zdaj, Ilka je dve leti starejša, tudi verjamem, da je konkurenca v dveh letih naredila korak naprej, mi se ukvarjamo s sedanjostjo, kar je bilo, je bilo, bilo je luštno, zdaj pa upam, da bo še kdaj."

"Smo kar zadovoljni z Ilkino osnovno postavitvijo na smučeh, trenutno pa se ukvarjamo s tem, kako vse skupaj prenesti v tekmovalno napadalno smučanje. To je glavni cilj za prihajajoče dni na snegu do tekem," je opisal Koštomaj.

Značke: štuhec, čile

Članki iz rubrike