Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 06.09.2018 16:26:05

Ledecka v sporu z nacionalno zvezo zaradi sponzorstva

Češka smučarska in deskarska zvezdnica Ester Ledecka se je zaradi sponzorstva zapletla v spor z nacionalno smučarsko zvezo. V ozadju je nova pogodba za 23-letno Ledecko, ki je na olimpijskih igrah v Pyeongchangu osvojila zlato medaljo v superveleslalomu alpskih smučark in paralelnem slalomu v deskanju, s čimer je spisala del olimpijske zgodovine.

Agencija, ki zastopa smučarko, in tamkajšnja krovna zveza se ne moreta dogovoriti o delitvi sponzorskega prostora na dresu in čeladi tekmovalke ter izboru smuči.


"Marketinška vrednost Ledecke se je po olimpijskih igrah močno zvišala. Zdaj gre za to, kdo bo dobil kateri kos pogače," je za ČT24 ocenil vodja tamkajšnjega olimpijskega komiteja Jiri Kejval. Ta je poudaril, da denar, ki ga bo zveza dobila z večjimi sponzorskimi vložki, ni namenjen funkcionarjem, ampak razvoju zveze in mladih talentov.

Oglasili so se tudi na zvezi, kjer trdijo, da ne ovirajo Ledecke pri njenih nastopih ta čas v Čilu, saj se je v javnosti pojavila novica, da smučarka ne sme nastopati, dokler dogovor z zvezo ne bo dosežen. "Zavračamo vsakršen namig, da Ester izsiljujemo," je za agencijo ČTK povedal predsednik zveze Lukaš Sobotka.

Članki iz rubrike