Andrej Škufca Odkrito.si

Ah, ljubezen! Andrej Škufca se je tako potrudil ...

aura Svet24.si

Test: kakšna je vaša avta?

vesolje Petisvet.si

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 17. do 23....

puška Svet24.si

Jože navsezgodaj skrit za grmovjem čakal, da je ...

saša1 Svet24.si

Sašo smo ujeli v objemu še mlajšega moškega!

profimedia-0446249181 Najstnica.si

Nova ljubezen Justina Bieberja

Marko Vozelj Njena.si

Čustveni dan za Marka Vozlja

STA
STA
0 06.09.2018 13:38:22

Kosi v ospredju na tekmah južnoameriškega pokala

Klemen Kosi
Gepa
Slovenski alpski smučarji, člani ekipe za hitre discipline, se na novo tekmovalno sezono, ki se bo začela z veleslalom v Söldnu 28. oktobra, pripravljajo na južni polobli v čilski La Parvi. K treningom so dodali tudi nekaj tekmovalnega naboja in v zadnjih dveh dneh nastopili na tekmah južnoameriškega pokala. V ospredju je bil Klemen Kosi.

Kosi, ki je že dvakrat, v letih 2015 in 2016 dobil seštevek južnoameriškega pokala, je bil znova v ospredju med Slovenci.

Na drugem smuku v La Parvi, na katerem so merili čase, je 27-letni Mariborčan ugnal vso mednarodno in slovensko konkurenco, tudi Nemca Dominika Schwaigerja (+0,21) in Josefa Ferstla (+0,35), ki sta zasedla drugo in tretje mesto.

Na četrto mesto se je zavihtel Boštjan Kline, ki je za reprezentančnim kolegom zaostal 0,37 sekunde. Miha Hrobat je bil 14., Tilen Debelak 24., Nejc Naraločnik pa 30.

Na prvi moški smukaški tekmi je bil najvišje uvrščen Hrobat, ki je za zmagovalcem Schwaigerjem zaostal 0,34 sekunde in tako zasedel sedmo mesto. Kosi je pristal dve mesti nižje, Kline je bil 11., Naraločnik 20., Debelak pa 25. Drugo mesto sta si razdelila Francoz Blaise Giezendanner in Srb Marko Vukičević.Nato sta prišla na vrsto še superveleslaloma. Na prvi tekmi dneva je bil znova hiter Kosi, ki je zasedel četrto mesto, s tem, da je njegov zaostanek za zmagovalcem, Nemcem Andreasom Sanderjem, znašal 0,97 sekunde. Martin Čater je pristal na devetem, Debelak na 11., Kline pa na 14. mestu. Hrobat in Naraločnik sta ostala brez uvrstitev.

V drugo je bil najhitrejši Francoz Johan Clarey, Kosi pa je bil ponovno zelo hiter in z 1,05 sekunde zaostanka zasedel tretje mesto. Kline je končal kot šesti, Čater je bil osmi, Hrobat 12., Naraločnik 26., Debelak pa 29.

Že pred tem, 1. septembra, so se smučarji v bližnjem El Coloradu pomerili na veleslalomski preizkušnji, na kateri so nastopili štirje Slovenci. Hrobat je bil peti, Kosi deseti, Čater 22. in Naraločnik 32.

Kosi v seštevku južnoameriškega pokala kot najboljši Slovenec zaseda drugo mesto. Pred njega se je uvrstil le, skoraj domačin, Argentinec Cristian Javier Simari Birkner, specialist za tehnične discipline.

Članki iz rubrike