reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 18.08.2018 16:57:24

V Frenštatu slovenski rekord skakalnice in zmaga Takanashijeve

Sara Takanashi
arhiv Ekipe
Na drugi tekmi poletne velike nagrade v smučarskih skokih v češkem Frenštatu je še drugič v dveh dneh je zmagala Japonka Sara Takanashi, ki je tudi vodilna v skupnem seštevku. Do točk so prišle tri Slovenke, najboljša med njimi je bila s sedmim mestom in rekordno dolžino skakalnice Špela Rogelj. Mesto za njo se je uvrstila Jerneja Brecl.

Rogljeva je zbrala 228,2 točki, Brecljeva pa 224,2 točki. Poleg njiju je točke s 13. mestom osvojila še Nika Križnar, Katra Kromar pa je tokrat ostala brez finala. V prvi seriji je Rogljeva pristala pri 103 metrih in s tem postavila rekord skakalnice.

Takanashijeva je tokrat v dveh serijah zbrala 253,1 točke, za njo sta se uvrstili še ena Japonka Yuki Ito (245,1) in včeraj tretja Norvežanka Maren Lundby (243,8).


V skupnem seštevku s popolnim izkupičkom po štirih tekmah vodi Takanashijeva pred Itovo in Nemko Katharino Althaus. Najboljša Slovenka je Ema Klinec na petem mestu.

"Lahko rečem, da smo danes, kljub temu, da smo nastopili brez najboljših dveh tekmovalk, zadovoljni. Ema Klinec je odšla na poroko sestre Barbare, žal je bila v kvalifikacijah diskvalificirana Urša Bogataj, trenutno ena najmočnejših tekmovalk. Trenutno se dogaja nekaj stvari na področju kontrole dresov. Sam lahko povem, da skačemo z enakimi dresi kot pozimi, vendar kontrolorji nekako tu kažejo svojo moč. Dogaja se, da je nekaj tekmovalk diskvalificiranih, tako naših kot ostalih. Kljub temu, da smo bili danes brez dveh najmočnejših, sta se dve uvrstili med deseterico," je povedal glavni slovenski trener Zoran Zupančič.

Predzadnja ženska posamična tekma VN bo 9. septembra v ruskem Čajkovskem. Poletno sezono bodo dekleta tako kot moški sklenila 3. oktobra v Klingenthalu v Nemčiji.

Članki iz rubrike