Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 04.08.2018 20:17:21

Dvojno poljsko zmagoslavje v Einsidelnu, Zajc deseti

vszi
Na tretji tekmi sezone smučarjev skakalcev za veliko nagrado je danes v švicarskem Einsidelnu zmagal Poljak Kamil Stoch (112,5 in 114,5 metra), uspeh Poljske je z drugim mestom dopolnil Piotr Žyla. Tretji je bil Rus Jevgenij Klimov. Slovenski skakalci so imeli le en finalni nastop, Timi Zajc je bil na koncu deseti.

V finale se je od peterice Slovencev na tekmi uvrstil le Timi Zajc, ki je bil po polovici na 15. mestu, na koncu pa napredoval za pet mest in s skokoma 112,5 in 109 m končal na robu deseterice.

Po prvi seriji je kazalo na množično poljsko zmago, saj je bilo na prvih petih mestih pet skakalcev te države, a so v drugi dosežek nekoliko pokvarili. S šestega mesta je na tretje skočil Klimov, Jakub Volny in Dawid Kubacki pa sta bila na koncu na četrtem in petem mestu.


Finale so za nekaj mest zgrešili Ernest Prišlič na 33. mestu, Tomaž Naglič na 37. in Domen Prevc na 38. mestu. Tilen Bartol pa je bil v prvi seriji diskvalificiran.

Po treh tekmah s tremi zmagami v skupnem seštevku poletne velike nagrade vodi Stoch s 300 točkami, Žyla jih ima 230, tretji je danes enajsti Švicar Killian Peier s 129. Najboljši Slovenec je Zajc na devetem mestu s 77 točkami, Bor Pavlovčič je 40. s petimi, Domen Prevc mesto za njim s tremi točkami, eno točko pa ima na 45. mestu Anže Lanišek.

Tekmovanje za poletno veliko nagrado se bo nadaljevalo naslednji konec tedna v francoskem Courchevelu.

Značke: smučarski skoki, sta

Članki iz rubrike