Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

zu
zu
0 03.08.2018 12:21:33

Drama v Italiji: Glavni trener slovenske smučarske ekipe za hitre discipline padel v 17 metrov globoko razpoko!

Peter Pen jo je odnesel brez hujših poškodb.
Nikola Miljković
Drama na treningu slovenske smučarske ekipe.

Na italijanskem ledeniku Passo Stelvio je slovenska ekipa za hitre discipline doživela manjšo nesrečo, ki se je končala s srečnim koncem. Fantje zadnje tri dni trenirajo veleslalom in imajo dobre pogoje. Na teren gredo v temi in takoj ko se zdani opravijo trening, ki traja od 5. do 8. ure zjutraj.

Glavni trener Peter Pen je stal 4 metre od postavljene proge in snemal svoje varovance, ko se mu je vdrlo pod nogami in je padel v 17 metrov globoko razpoko. Reševanje trenerja je potekalo dve uri. Iz razpoke ga je potegnil helikopter. Na srečo je Pen utrpel le nekaj površinskih prask in je sam odsmučal v dolino.


"V redu sem, priznam pa, da sem malce v šoku. Z Alešom Gorzo sva stala ob progi in kot ponavadi, sem snemal fante. Bila sva dva metra narazen, okoli naju ni bilo nikjer vidne nobene luknje. Čez čas sem naredil le korak v stran in takrat se mi je vdrlo. Sprva do ramen, dokaj hitro pa sem padel globlje v razpoko. Ostali so takoj sprožili reševalno akcijo, z njimi sem bil stalno na radijski zvezi, seveda pa občutek ni bil prijeten. Na srečo je vse ok in normalno bomo naprej nadaljevali s snežnimi pripravami," je dejal Peter Pen.

Smučarska zveza Slovenije se iskreno zahvaljuje vsem reševalcem in trenerjem ter ekipam, ki so pomagale pri uspešnem reševanju.

Smukaška ekipa bo v Italiji ostala še dva dni, konec meseca pa se odpravljajo na glavne snežne priprave na južno poloblo.

Članki iz rubrike