Mojca Šapla 1 Odkrito.si

Spodnje perilo za usodno žensko

8da716277e_62209401 Svet24.si

Žalostna Rasema znova v šov po ljubezen

deklica Petisvet.si

Reinkarnirana deklica se spominja 10 prejšnjih ...

jedrska elektrarna krško, nek Svet24.si

»Ob vsem strahu pred jedrskimi elektrarnami me ...

2 kraljica Svet24.si

Kraljico so evakuirali zaradi invazije podgan

1_boštjan Romih uvodna_Mateja Jordovič Potočnik Njena.si

Neskončno hvaležen Boštjan Romih

Primož Vrhovec in Jan Bučar Njena.si

Ima slovenski igralec skrivno hči?

zu
zu
0 03.08.2018 12:21:33

Drama v Italiji: Glavni trener slovenske smučarske ekipe za hitre discipline padel v 17 metrov globoko razpoko!

Peter Pen jo je odnesel brez hujših poškodb.
Nikola Miljković
Drama na treningu slovenske smučarske ekipe.

Na italijanskem ledeniku Passo Stelvio je slovenska ekipa za hitre discipline doživela manjšo nesrečo, ki se je končala s srečnim koncem. Fantje zadnje tri dni trenirajo veleslalom in imajo dobre pogoje. Na teren gredo v temi in takoj ko se zdani opravijo trening, ki traja od 5. do 8. ure zjutraj.

Glavni trener Peter Pen je stal 4 metre od postavljene proge in snemal svoje varovance, ko se mu je vdrlo pod nogami in je padel v 17 metrov globoko razpoko. Reševanje trenerja je potekalo dve uri. Iz razpoke ga je potegnil helikopter. Na srečo je Pen utrpel le nekaj površinskih prask in je sam odsmučal v dolino.


"V redu sem, priznam pa, da sem malce v šoku. Z Alešom Gorzo sva stala ob progi in kot ponavadi, sem snemal fante. Bila sva dva metra narazen, okoli naju ni bilo nikjer vidne nobene luknje. Čez čas sem naredil le korak v stran in takrat se mi je vdrlo. Sprva do ramen, dokaj hitro pa sem padel globlje v razpoko. Ostali so takoj sprožili reševalno akcijo, z njimi sem bil stalno na radijski zvezi, seveda pa občutek ni bil prijeten. Na srečo je vse ok in normalno bomo naprej nadaljevali s snežnimi pripravami," je dejal Peter Pen.

Smučarska zveza Slovenije se iskreno zahvaljuje vsem reševalcem in trenerjem ter ekipam, ki so pomagale pri uspešnem reševanju.

Smukaška ekipa bo v Italiji ostala še dva dni, konec meseca pa se odpravljajo na glavne snežne priprave na južno poloblo.

Članki iz rubrike