Goran Šarac Odkrito.si

Odločitev bivšega moža Simone Weiss dviga ...

sneg Svet24.si

Sneg v Sloveniji: zapadlo ga bo do 25 centimetrov

Frenk Petisvet.si

Včeraj izgubljal bitko z življenjem, danes pa ...

julen, vodnjak, reševanje, totalan Svet24.si

FOTO: Vse manj upanja za malega Julena, na voljo ...

Vožnja pod vplivom alkohola, vinjen, opit, pijan, voznik Svet24.si

VIDEO: Neverjetno: med vožnjo iz avta padel otrok...

Justina Bieberja in Hailey Baldwin Najstnica.si

Znan je datum poroke Justina Bieberja

esmeralda in melesio Njena.si

Esmeralda: Tepček Melesio se ne preda

STA
STA
0 28.07.2018 18:26:07

Za uvod v Hinterzartnu Ema Klinec na šestem mestu

Ema Klinec
www.alesfevzer.com
Na uvodni tekmi poletne velike nagrade v smučarskih skokih za ženske v nemškem Hinterzartnu je bila najboljša Slovenka Ema Klinec na šestem mestu, med deseterico je končala še Urša Bogataj na desetem mestu. Zmage se je razveselila Japonka Sara Takanashi.

Smučarke skakalke so v novo, poolimpijsko sezono, krenile z novim trenerjem Zoranom Zupančičem in novim pomočnikom trenerja Anžetom Lavtižarjem. Slednja sta krst na mednarodnih tekmah doživela že na Fis tekmah v Beljaku v začetku julija, tokrat ju je čakal še krst na tekmah najvišje ravni v Hinterzartnu.

Po prvi seriji je bila najboljša Slovenka Urša Bogataj na tretjem mestu, Ema Klinec je končala na šestem. Po drugi seriji je višje končala Klinčeva na šestem mestu, Bogatajeva pa na desetem.

Klinčeva je v finalu skočila 92 metrov, zbrala pa je 209,4 točke. Stopničk ni ubranila Bogatajeva, ki se ji je finalni skok povsem ponesrečil, pristala je pri 86 metrih, zbrala je 196,5 točke.


Nika Križnar je končala na 15. mestu, Jerneja Brecl je bila 18., Katra Komar pa 24.

Razred zase je bila Sara Takanashi, ki je na prvem mestu zbrala 254,4 točke. Druga je bila njena rojakinja Yuki Ito z 234,8 točke, do tretjega mesta je v finalni seriji skočila domačinka Ramona Straub z 214,7 točke.

"Za nami je prva tekma na najvišji ravni in lahko rečem, da smo na tekmi, glede na priprave in tudi na skoke na tem prizorišču še danes v poizkusni seriji, potegnili najmanj, kar se je lahko. Imeli smo tudi nekaj smole, tekmovalke so se nekoliko 'potresle'. Rezultati so kljub temu spodbudni, solidni, veseli pa samo dejstvo, da imamo kljub tako odskakani tekmi kar nekaj rezerv. Smo julija, čaka nas še veliko dela, konkurenca pa je, z izjemo Japonk, zelo dosegljiva," je ocenil Zupančič.

Naslednja tekma poletne velike nagrade za dekleta bo na sporedu 10. avgusta v francoskem Courchevelu, kraju edine slovenske ženske zmage. To je Emi Klinec uspelo leta 2013. Zoran Zupančič bo z dekleti do tekem čez dva tedna treniral v Sloveniji, v Francijo, kjer bo tekma na veliki, 120-metrski napravi, pa bo odpeljal Klinčevo, Bogatajevo, Križnarjevo in Breclovo.

Značke: smučarski skoki, sta

Članki iz rubrike