tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 24.07.2018 14:54:25

Kranjec in Hadalin na pripravah na Rogli

ALESFEVZER.COM
Slovenska alpska smučarja Žan Kranjec in Štefan Hadalin se v teh dneh intenzivno pripravljata na Zreškem Pohorju. Poletni del sezone je bil v večji meri namenjen kondicijskim treningom, v nedeljo pa se bo slovenska reprezentanca odpravila na sneg v švicarski Saas-Fee, kjer bo ostala do 6. avgusta, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije.

"Zdaj končujem glavni in po mojem mnenju najbolj pomemben del priprav. Že lansko leto sem bil dobro pripravljen, kljub temu pa mislim, da sem letos naredil korak naprej. Tudi testi so pokazali, da sem boljši kot lani, da sem dobro pripravljen, tako da lahko grem na sneg optimistično in potem tudi naprej v sezono. Smuči ostajajo iste, ostajam zvest Rossignolu, testiral sem nekaj novih modelov, drugače pa vse ostaja isto, kar je dobro, tako da lahko nadaljujem z delom, kjer sem prej končal," je dejal Kranjec.


"Malo sem že pogrešal ekipo, tako da je dobro, da smo se dobili, pogovorili in naredili predpripravo za sneg. V teh treh mesecih je bil glavni poudarek na kondiciji, le po koncu sezone sem si vzel 14 dni odmora. Počel sem stvari, ki so mi všeč, razne športne igre, bil sem na morju, se družil s prijatelji. Od takrat je bil poudarek na kondiciji, vmes pa sem imel kakšen dan prosto," je še dodal najbolj uspešen slovenski smučar minule zime, ki je v skupnem seštevku zasedel 33. mesto, v veleslalomu pa visoko šesto mesto.

"Naredil sem kar precej sprememb, zamenjal sem kondicijskega trenerja, uredil sem prehrano in sicer zelo dosledno in mislim, da sta bili ti spremembi največ, kar sem lahko naredil v temu pripravljalnem obdobju. Dobro se počutim in verjamem v program. Ocenjevati pripravljenost, preden pridem na sneg, bi bilo malo nepošteno, tako do sebe kot do trenerja. A občutki so dobri. Nisem še na vrhuncu pripravljenosti, saj imam zdaj pred seboj še en teden in potem še dva preden gremo v Argentino," je dejal Hadalin, ki je kondicijske priprave začel 7. maja, pred tem pa je bil na 10-dnevnem dopustu na Baliju.

Članki iz rubrike