Goran Šarac Odkrito.si

Odločitev bivšega moža Simone Weiss dviga ...

horoskop Svet24.si

Horoskop za petek, 18. januarja

Frenk Petisvet.si

Včeraj izgubljal bitko z življenjem, danes pa ...

julen, vodnjak, reševanje, totalan Svet24.si

FOTO: Vse manj upanja za malega Julena, na voljo ...

Vožnja pod vplivom alkohola, vinjen, opit, pijan, voznik Svet24.si

VIDEO: Neverjetno: med vožnjo iz avta padel otrok...

Justina Bieberja in Hailey Baldwin Najstnica.si

Znan je datum poroke Justina Bieberja

teja perjet Njena.si

Teja Perjet: 'Ne spim, ne jem, samo skrbim'

STA
STA
0 22.07.2018 19:26:35

Uvodna preizkušnja nič kaj po željah slovenskih skakalnih navdušencev. Najboljši tokrat najmlajši, Prevc izven finala

Nikola Miljković
Uvodna tekma poletne velike nagrade je potekala v Wisli na Poljskem.

Poljak Kamil Stoch je zmagovalec uvodne tekme poletne velike nagrade v smučarskih skokih v domači Wisli. Najboljši skakalec minule zime je vodil že po prvi seriji, na koncu pa je zmagal z 280,6 točke pred rojakom Piotrom Žylo (272,3). Timi Zajc (258,8), sedmi po prvi seriji, je bil na koncu deveti in je bil tudi edini Slovenec v top 20.

"Z rezultatom sem zadovoljen, pri samih skoki pa je še malo manjkalo. Lahko bi še dodal tistemu, kar sem gradil v petkovih kvalifikacijah in na ekipni tekmi. Tu je še kar nekaj rezerv. Vsak skok je bil danes resda slabši, malce sem bil že utrujen, a pomembno je, da je bilo vse skupaj dokaj konstantno," je po tekmi za Smučarsko zvezo Slovenije povedal Zajc, ki se je danes veselil prve uvrstitve med najboljšo deseterico.

zajc11
wikipedijaPoleg Zajca sta si finale trideseterice priskakala le še dva Slovenca. Bor Pavlovčič (231,8 točke), ki je bil po prvi seriji 24., je v finalu končal na 26. mestu, nekaj sivih las pa je povzročil strokovnemu vodstvu po padcu v izteku skakalnice, a se je končalo brez večjih težav. Anže Lanišek (219,2), sicer 28. po prvi seriji, je v finalu zdrsnil na zadnje, 30. mesto.

Četverica slovenskih skakalcev je na uvodni tekmi poletne VN ostala zunaj finala. Tomaž Naglič je končal na 35. mestu, Tilen Bartol na 36., Domen Prevc je bil 37., Anže Semenič pa 45.

"Timi Zajc je danes pokazal dva povprečna, solidna skoka, glede na njegovo trenutno zmogljivost. Delal je napake, a kljub temu ostal v stiku z najboljšimi. Drugi fantje so izredno dobro skočili v poizkusni seriji, a to seveda ne šteje. Delali smo napake, treba bo delati tudi na psihološki pripravljenosti, da bodo fantje na tekmah uresničili tisto, kar znajo," je po tekmi menil glavni trener reprezentance Gorazd Bertoncelj.

Sezona poletne VN se bo nadaljevala prihodnji konec tedna, ko se bodo v Hinterzartnu poleg skakalcev na svoji uvodni tekmi poletne sezone predstavila tudi dekleta.

Bertoncelj je že potrdil, da bodo v Nemčiji zagotovo nastopili Zajc, Pavlovčič, Lanišek in Domen Prevc, medtem ko bosta Bartol in Semenič ostala doma.

Članki iz rubrike