Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Robert Pogačar
Robert Pogačar
8 10.05.2018 08:29:35

RAZOČARANI Primož Peterka: Čisto sem ’PAF’, razmišljam o zavodu za zaposlovanje!

M24
Dvakratni skupni zmagovalec svetovnega pokala je bil od leta 2011 pomočnik trenerja v ženski skakalni reprezentanci. Čeprav mu je bilo dan po Planici rečeno, da bo vse ostalo po starem, ga zdaj ni več na nobenem seznamu, od takrat pa do včeraj tudi nihče ni navezal stika z njim.

»Kako ste kaj?«

»Trenutno bolj slabo, a bo že.«

Tako se je začel včerajšnji telefonski pogovor z legendo slovenskih smučarskih skokov, ki je že po glasu zvenel precej resignirano. Pogled v sestavo reprezentanc namreč kaže, da ga novi glavni trener ženske reprezentance Zoran Zupančič ni vključil v svojo ekipo, prav tako ga ni na seznamu kakšne druge reprezentančne selekcije. Najbolj nenavaden in do Primoža nekorekten pa je podatek, da so Moravčanu na sestanku dan po Planici povedali, da bo vse ostalo po starem, od takrat pa si vse do včeraj nihče ni vzel niti toliko časa, da bi ga poklical in mu povedal, kako in kaj.

»Saj ne vem, kaj naj rečem,« sogovorniku beseda kar ni šla z jezika. »Tudi sam ne vem, a kot je videti, me ni na nobenem seznamu,« je potrdil, kar smo opazili že sami.

»Zelo,« pa je bil njegov odgovor na vprašanje, kako presenečen je bil, ko je izvedel, da glavni trener skakalk ne bo več Stane Baloh: »Na to še danes nimam pravega komentarja ali mišljenja. Po pravici povedano sem bil ob tej novici povsem 'paf' in sem še vedno.«

In kaj bo zdaj njegov naslednji korak? »Če ne bo druge možnosti, bo naslednji korak tak kot pri vseh slovenskih državljanih, ki so izgubili službo. Kaj ti potem preostane drugega kot zavod za zaposlovanje?« mu je seveda jasno, kaj ga čaka, če se z zvezo ne bodo dogovorili drugače.

Pa morda meni, da je k odločitvi o zamenjavi glavnega trenerja kaj vplivalo tudi mnenje ali želja katere izmed skakalk? Po daljšem razmisleku je na to odgovoril: »Takole bom rekel. Za veliko večino vem, da k temu ni nič prispevala. Da pa katera mogoče je, mi je znano.«

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V ČETRTKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike