Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 08.05.2018 14:17:42

Skakalci za zdaj še na stadionu in v telovadnici, konec maja na skakalnice

www.alesfevzer.com
Člani slovenske skakalne reprezentance so pod vodstvom novega trenerja Gorazda Bertonclja vstopili v tretji teden priprav na sezono 2018/19, katere vrhunec bo svetovno prvenstvo v Seefeldu. Ekipa na čelu s Petrom Prevcem je na kranjskem stadionu pokazala, kako se ta čas pripravlja na nove izzive, na skakalnice se bodo fantje preselili konec maja.

Na skupnem treningu v Kranju so se zbrali tako člani reprezentance A, v kateri so poleg Petra Prevca še Jernej Damjan, ta sicer tudi letos za fizično pripravo skrbi po lastnem programu, Anže Semenič, Tilen Bartol in Domen Prevc, kot člani mlade A-ekipe Timi Zajc, Žiga Jelar, Bor Pavlovčič in Anže Lanišek. Tudi sicer je v načrtu, da bo razširjena A-ekipa čim več trenirala skupaj.

Bertoncelj, ki je konec marca na čelu reprezentance nasledil tvorca največjih slovenskih uspehov Gorana Janusa, je že trdo poprijel za delo. Kot je povedal, je še pred začetkom priprav na novo sezono opravil individualne pogovore s prav vsemi člani A-reprezentance kot tudi člani mlade ekipe A, nad katero sicer bdi Jani Grilc, da so izoblikovali skupne cilje.

Z novim načinom dela je zadovoljen tudi Peter Prevc, ki je po koncu lanske sezone priznal, da je bilo vzdušje v ekipi že kar malo zasičeno. Zdaj so se tudi vaje na treningih v tem obdobju pod vodstvom novega trenerja spremenile za 90 odstotkov, je razkril skakalni šampion.


"Vsak trener ima svoj način dela, vsak ima svoj poseben program, svoje vaje, in mislim, da je to, da se na vsake toliko časa malo zamenja, precej dobrodošlo. Tudi vzdušje se je precej spremenilo. Zdaj sem, ker je Jernej odsoten in vadi po svojem programu, kar naenkrat najstarejši na treningu," je v smehu dejal prvi mož slovenske vrste in dodal: "Je drugače. Prej smo bili že malo naveličani drug drugega, zdaj ni tega, poleg tega malo še 'tipaš' in spoznavaš, kaj kdo hoče povedati z eno besedo."

Bertoncelj je pojasnil, kako potekajo priprave na novo sezono. "Smo v tretjem tednu priprav in moram reči, da se zelo veselimo teh treningov. Fantje so zelo motivirani, sveži, sprejemajo ideje. Skupaj premagujemo vsakodnevne izzive," je uvodoma dejal 42-letni trener, ki pravi, da ima razumljivo vsak trener svoj način dela, svoje ideje, svoje vaje, a je razkril, da so bile določene spremembe vseeno načrtne: "Malo smo tudi namenoma priredili oziroma spremenili vaje, da bi se izognili monotoniji, da ne bi bilo še naprej isto kot prejšnja leta. Končni cilj pa je isti - doseganje vrhunskih rezultatov."

Glavni trener slovenske vrste je še povedal, da se ta čas skupaj z ekipo - njegova pomočnika sta Gregor Šparovec in Nejc Frank, sodeluje pa tudi s psihologom in nutricionistko - največ posvečajo razvoju vseh motoričnih sposobnosti. "Dopoldan smo na stadionu opravili trening moči in hitrosti, popoldan nas v telovadnici čaka še trening koordinacije, ravnotežja, za kar uporabljamo tudi vaje iz akrobatike."

Bertoncelj je še dejal, da se bodo s fanti na skakalnice preselili konec maja, kjer bodo dosledno upoštevali načelo postopnosti. "Pri tehnični pripravi bomo začeli na 60-metrski skakalnici, nato pa šli postopno preko 80-metrske, 90-, 100- do 120-metrske. Prve tehnične priprave bomo opravili v Planici, v nadaljevanju pa bodo za nas pomembne tudi tehnične priprave v Wisli in Zakopanah ter pa seveda Innsbruck, kjer bo tudi svetovno prvenstvo."

Članki iz rubrike