Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 07.05.2018 13:20:34

PRESENEČNJE: Finski skakalni superšampion ostal brez mesta v reprezentanci. Ali to pomeni konec kariere?

Reuters
Finska reprezentanca v smučarskih skokih je pred menjavo generacij. Po odhodu Andreasa Mitterja z mesta glavnega trenerja bo finske skakalce poslej vodil domači strokovnjak Lauri Hakola, ki je bil doslej pomočnik Avstrijca. Strokovni štab skakalcev iz dežele tisočerih jezer na seznam članov ekipe ni uvrstil slovitega Janneja Ahonena.

S seznamov članov A in B ekip, ki ga je na spletni strani objavil novi trener Hakola, ni 40-letnega veterana, enega najuspešnejših tekmovalcev smučarskih skokov vseh časov, ki je na tekmah za svetovni pokal tekmoval že vse od leta 1992.

Ahonen je s petimi zmagami (1998/99, 2002/03, 04/05, 05/06, 07/08) najuspešnejši tekmovalec skakalne novoletne turneje. Ahonen, skupni zmagovalec svetovnega pokala v letih 2004 in 2005, se je sicer dvakrat že poslovil od skokov in nato snedel besedo ter se znova pridružil karavani. Prvič po sezoni 2007/08, drugič marca 2011.

Osemintridesetletni Hakola, ki je podpisal dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za dve leti, je že sestavil ekipi A in B. V prvi so Antti Aalto, Andreas Alamommo, Jarkko Maatta in Eetu Nousiainen, v drugi pa so za zdaj mlajši tekmovalci Kalle Heikkinen, Henri Kavilo, Niko Kytoesaho in Niko Loeytaeinen



Ob Ahonenu v ekipah ni tudi mlajšega Villeja Larinta. V skakalnih krogih ugibajo, da bosta oba končala profesionalni karieri skakalca.

"Pred nami je menjava generacij. Ponudil sem možnost mladim skakalcem, ki so motivirani in so željni učenja ter si želijo osebnega napredka," je odločitev pojasnil Hakola.

Ahonen bo, glede na medijska poročila, še naprej ostal posredno povezan s skoki. Trenutno je povsem osredotočen na posel, povezan s šivanjem in oblikovanjem skakalnih kombinezonov.

Članki iz rubrike