Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
1 20.04.2018 12:14:31

Presenetljiv seznam skakalnih reprezentanc: Iz A-reprezentance izpadla dva "težkokategornika!

Arsen Perić
Potem ko je vodja zbora za skoke in nordijsko kombinacijo pri Smučarski zvezi Slovenije Ljubo Jasnič predlagal nosilce selekcij v skokih, so ti pripravili predlog sestave ekip, ki bo maja v obravnavi na odboru in zboru za skoke in NK. V A-reprezentanci so Peter in Domen Prevc, Jernej Damjan, Anže Semenič in Tilen Bartol.

Včeraj je izvršilni odbor SZS med drugim potrdil, da bo vodja skokov in nordijskega smučanja po novem Gorazd Pogorelčnik, ki bo nadomestil Tomaža Verdnika.

Jasnič je ob tem sporočil, da bo zboru panoge, ki bo maja, predlagal naslednje nosilce selekcij: Gorana Janusa za vodjo panožne šole in strokovnega sodelavca na področju trenerskega kadra skokov in nordijske kombinacije, Gorazd Bertoncelj bo na čelu moške skakalne ekipe A, ekipo B bo vodil Igor Medved, Janez Grilc mlado A-ekipo, Zoran Zupančič prvo ekipo skakalk, Mitja Oranič pa prvo ekipo nordijske kombinacije.



Omenjeni nosilci posameznih selekcij so nato predlagali sledeče sestave ekip, le novi trener skakalk Zoran Zupančič, ki bo na tem mestu nadomestil Staneta Baloha, bo seznam predstavil v naslednjih dneh, so sporočili iz SZS.

Reprezentanco A bodo sestavljali Peter Prevc, Jernej Damjan, Anže Semenič, Tilen Bartol in Domen Prevc, v mladi A ekipi bodo Timi Zajc, Žiga Jelar, Bor Pavlovčič in Anže Lanišek. V B-reprezentanci bodo skakali Nejc Dežman, Robert Kranjec, Jurij Tepeš, Tomaž Naglič, Ernest Prišlič in Jaka Hvala.

Članki iz rubrike