Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA/zu
STA/zu
0 17.04.2018 10:14:54

V SKAKALNI SEZONI ena velika sprememba in težave za prireditelja VELIKEGA TEKMOVANJA! Kaj pa PLANICA?

Anže Malovrh / STA
Mednarodna smučarska zveza (Fis) je po koncu zimske sezone v smučarskih skokih po več sestankih v Zürichu objavila provizoričen koledar tekmovanj za sezono 2018/19.

Koledar morajo sicer potrditi še na kongresu Fisa, ki bo sredi maja v Grčiji. Sezona, katere vrhunec bo nordijsko svetovno prvenstvo v Seefeldu, se bo tradicionalno končala v Planici.

Zimska sezona z vrhuncem v drugi polovici februarja, ko bodo Avstrijci med 19. februarjem in 2. marcem gostili SP, se bo tako kot lani začela na Poljskem; prve tekme bodo sredi novembra v Wisli. Na koledarju je prvič doslej tudi tekma mešanih ekip na veliki skakalnici, ki bo sredi decembra v Titisee-Neustadtu.

Prvi vrhunec sezone bo tradicionalna novoletna turneja štirih skakalnic, sledi nordijsko SP, sezona pa se bo končala tradicionalno - z velikim finalom v dolini pod Poncami, ki je na koledarju od 22. do 24. marca 2019.

In če v Planici nimajo težav z ustreznostjo letalnice, pa morajo norveški tekmeci za naprave v Trondheimu, Lillehammerju in tudi letalnico v Vikersundu do sredine maja še pridobiti ustrezno homologacijo, če želijo prizorišča ostati na koledarju Fisa.

planica
www.alesfevzer.com

Skakalke se v novi zimi lahko veselijo več tekem na velikih skakalnicah. Sezona se bo zanje začela konec novembra s trojčkom v Lillehammerju, finale svetovnega pokala pa bo na veliki napravi konec marca v Čajkovskem v Rusiji.

Poletna sezona se bo z veliko nagrado prav tako začela v Wisli, kjer bo najprej 21. julija na sporedu ekipna tekma, medtem ko bo uvodne tekme celinskega pokala v novi sezoni tudi tokrat gostil Kranj - skakalci se bodo pod Šmarjetno goro zbrali 7. in 8. julija.

Članki iz rubrike