Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
1 16.04.2018 15:15:34

Košarkarji na denarno nagrado še čakajo, olimpijca pa sta jo dobila danes: Košir in Fak prejela zasluženo nagrado

Martin Metelko
Olimpijski komite Slovenije (OKS) je danes v Slovenskem olimpijskem izobraževalnem centru pripravil krajšo slovesnost, na kateri se je še zadnjič zahvalil slovenski olimpijski reprezentanci, pokroviteljem ter medijem za lepe trenutke v Pjongčangu, s tem pa je uradno zaključil zgodbo letošnjih olimpijskih iger.

OKS na čelu s predsednikom Bogdanom Gabrovcem se je s slovesnostjo želel javno zahvaliti za ves trud in nesebično podporo slovenskemu športu pokroviteljem, novinarjem ter vsem članom slovenske reprezentance, ki so bili februarja v Pjongčangu na OI.

Ob tej priložnosti, ki se jo je udeležila tudi ministrica za znanost, izobraževanje in šport Maja Makovec Brenčič, je OKS na steno slavnih v Slovenskem olimpijskem izobraževalnem centru umestil kolajni Jakova Faka in Žana Koširja ter jima podelil ček - denarno nagrado za osvojeni odličji. Fak je za srebro prejel ček v višini 17.500 evrov, Košir za bron pa 15.000 evrov.


"Z vsakim rezultatom se vpišeš v zgodovino športa ene države. Umestitev medalje na steno OKS ima pomen," je uvodoma povedal Fak, ki je na slovesnosti še dejal, da je z današnjim dnem tudi zanj uradno konec projekta Pjongčang 2018. "Jutri bom prvič zadihal kot človek," se je pošalil.

"Zame je bilo celotno obdobje velik izziv. Bilo je veliko padcev. Da se poberem v olimpijski sezoni, je bilo zame super. Da osvojim olimpijsko medaljo, je ogromna nagrada za vse," je pripomnil.

"Ta slovesnost je tista, s katero smo se spomnili, kako je bilo. Ugotovili smo, da smo lahko ponosni, midva z Jakovim sva se na koncu najbolj veselila, čeprav ostali niso toliko zaostajali. Na vse obveznosti, ki bodo sledile tej, gledam kot na investicijo v prihodnost. Če bom moral kdaj še kam nesti pokazati medaljo, jo bom, ampak nočem, da mi misli uhajajo nazaj v preteklosti," je dejal mladi očka Košir in dodal, da se bo v bližnji prihodnosti osredotočil na svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto.

Značke: olimpizem, oks

Članki iz rubrike