jan dora plestenjak Odkrito.si

Jan Plestenjak zaradi težke operacije v skrbeh

Horoskop Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 23. julija

Indijanka prerokuje Petisvet

Prerokba starodavnih Indijancev se uresničuje?

fabjan1_E&A (423)r_Foto_Znidarsic Svet24.si

Sanjska poroka Erike Fabjan in njenega odbojkarja ...

Princ Filip Svet24.si

Umrl princ Filip? Kraljica je pobesnela

Shawn Mendes, Hailey Baldwin Najstnica.si

Shawn Mendes se je odzval na zaroko Hailey Baldwin...

Tina Maze Njena.si

Sproščena Tina Maze v kopalkah

STA
STA
0 11.04.2018 14:14:40

Preiskava na sedežu IBU, razlogi še nepojasnjeni

Profimedia
Avstrijski kriminalisti so v torek zvečer preiskali prostore Mednarodne biatlonske zveze (IBU) v Salzburgu. Policija podrobnosti v interesu preiskave še ni razkrila, pri IBU pa so pojasnilo obljubili za danes.

"Sama ne morem v tem trenutku povedati ničesar, a danes bomo pripravili sporočilo," je za avstrijsko agencijo Apa povedala predstavnica IBU Marina Dmuhovskaja.

Avstrijska televizija pa je že sinoči poročala, da so bile policijske preiskave povezane z dopingom. Po drugi strani pa je policija novinarje usmerila na drugo področje in pojasnila, naj dodatne informacije iščejo na državnem tožilstvu, odgovornem za področje gospodarstva in korupcije. Od tam sicer še ni odgovora, a oddelek se po pravilih ne ukvarja z dopinškimi primeri.

Obstaja tudi sum, da je preiskava na IBU povezana s torkovimi pregledi pri različnih podjetjih po Evropi, ki se ukvarjajo s trženjem pravic v športu, ki jih je naročila Evropska komisija in bi bili lahko v nasprotju s pravili o konkurenčnosti v EU. Med drugim je bila opravljena tudi preiskava pri televizijski mreži Fox.

"Evropska komisija ima pomisleke, da so podjetja kršila pravila EU, ki prepovedujejo kartele in določene poslovne prakse. Nenapovedani pregledi so prvi korak," so postopke razložili pri Evropski komisiji.

Značke: biatlon, sta

Članki iz rubrike