tanja žagar miki šarac Odkrito.si

Tanja Žagar se je zaradi sina odpovedala denarju

selfi, panama Svet24.si

VIDEO: Mlada turistka zaradi selfija iz 27. ...

moški Petisvet.si

Poročen moški se zaljubi v drugo

Mednarodni dan spomina na otroke umrle med nosečnostjo in kmalu po rojstvu Svet24.si

FOTO: 'Za vedno boš v mojem srcu, nepozabljen in ...

Jennifer Lawrence Svet24.si

Zvezdniki, ki zelo skrbno ravnajo s svojim ...

Lina Kuduzović Najstnica.si

Lina Kuduzović izdala svoj prvi singl in ...

anela Njena.si

Anela prvič delila njegovo fotografijo

STA
STA
0 11.04.2018 14:14:40

Preiskava na sedežu IBU, razlogi še nepojasnjeni

Profimedia
Avstrijski kriminalisti so v torek zvečer preiskali prostore Mednarodne biatlonske zveze (IBU) v Salzburgu. Policija podrobnosti v interesu preiskave še ni razkrila, pri IBU pa so pojasnilo obljubili za danes.

"Sama ne morem v tem trenutku povedati ničesar, a danes bomo pripravili sporočilo," je za avstrijsko agencijo Apa povedala predstavnica IBU Marina Dmuhovskaja.

Avstrijska televizija pa je že sinoči poročala, da so bile policijske preiskave povezane z dopingom. Po drugi strani pa je policija novinarje usmerila na drugo področje in pojasnila, naj dodatne informacije iščejo na državnem tožilstvu, odgovornem za področje gospodarstva in korupcije. Od tam sicer še ni odgovora, a oddelek se po pravilih ne ukvarja z dopinškimi primeri.Obstaja tudi sum, da je preiskava na IBU povezana s torkovimi pregledi pri različnih podjetjih po Evropi, ki se ukvarjajo s trženjem pravic v športu, ki jih je naročila Evropska komisija in bi bili lahko v nasprotju s pravili o konkurenčnosti v EU. Med drugim je bila opravljena tudi preiskava pri televizijski mreži Fox.

"Evropska komisija ima pomisleke, da so podjetja kršila pravila EU, ki prepovedujejo kartele in določene poslovne prakse. Nenapovedani pregledi so prvi korak," so postopke razložili pri Evropski komisiji.

Značke: biatlon, sta

Članki iz rubrike