dragojevic Odkrito.si

Življenjska drama Doris Dragović

kmetija Svet24.si

Tekmovalci Kmetije skupaj so praznovali Zdenkin ...

Baba Vanga Zemlja Petisvet.si

Baba Vanga ni dovolila, da bi to izvedeli takoj!

snežne razmere, avstria, plazovi Svet24.si

Nova smrtna žrtev: 24-letnika odneslo 100 metrov ...

kate william Svet24.si

Zaradi tega bosta William in Kate izgubila svoj ...

Kim Kardashian Najstnica.si

Kim priznala, da pričakuje novega

Vid Valic Njena.si

Vid Valič spregovoril o materinem raku

STA
STA
0 06.04.2018 13:55:38

Marit Bjoergen končala kariero

Reuters
Slovita norveška smučarska tekačica Marit Bjoergen je končala kariero. "Opažam, da nimam več takšne motivacije, ki je potrebna, da bi še eno sezono dala od sebe 100-odstotkov," je danes za norveško televizijo NRK povedala 38-letna Bjoergnova. Svoj zadnji tekmovalni nastop bo opravila na norveškem prvenstvu konec tedna v Alti.

Bjoergnova je februarja na olimpijskih igrah v Pyeongchangu osvojila še svojo osmo zlato kolajno in postala najuspešnejša udeleženka zimskih olimpijskih iger v vseh časov. S skupaj 15 olimpijskimi kolajnami je boljša celo od svojega biatlonskega rojaka Oleja Einarja Bjoerndalna, ki je tekmovalno kariero končal v začetku tedna.

"Perfektno sem končala olimpijsko kariero," je v zvezi z nastopi v Južni Koreji povedala tekmovalka. A ne le olimpijske medalje, gre za športnico, ki se je v superlativi zapisala v anale športa. Z 18 naslovi svetovne prvakinje je na vrhu lestvice tudi s tem dosežkom, tja pa sodijo tudi 104 zmage v svetovnem pokalu, 184 uvrstitev na stopničke za zmagovalke in skupaj kar 41 kolajn z velikih tekmovanj.Odločitev je bila pričakovana, saj je Bjoergnova, doma jo čaka dveletni sin, že sredi marca na finalu svetovnega pokala v Oslu dejala, da je njen čas minil. Takrat je dejala, da se bo med velikonočnimi prazniki dokončno odločila, ali bo tekmovala tudi prihodnjo sezono in nastopila na svetovnem prvenstvu v Seefeldu.

Odločitev razumejo tudi njene sotekmovalke. Povratnica Therese Johaug meni, da bi se z njo sicer rada merila tudi v prihodnji sezoni, a podpira njeno odločitev. "Neverjetno veliko je naredila tudi za mojo kariero," je dejala Johaugova in priznala, da ji je bila v mladih letih vzor, kasneje pa je bila vesela, da je bila z njo v isti ekipi in se ni bilo treba boriti proti njej.

Značke: smučarski tek, sta

Članki iz rubrike