Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 28.03.2018 19:45:54

Kaj pa tole!? Srbkinja slavila na slovenskem smučarskem državnem prvenstvu

vszi
Na Krvavcu so spravili pod streho obe smukaški preizkušnji državnega prvenstva, z mednarodno udeležbo in za točke Fis. Moški sprinterski smuk z Zvoha v dveh vožnjah je dobil Švicar Ralph Weber, ženskega pa Srbkinja Nevena Ignjatović. Državni smukaški naslov med članicami je šel v roke Meti Hrovat, med člani pa je smukaški prvak postal Martin Čater.

V absolutni konkurenci so prva štiri mesta na moški Fis tekmi v smuku na Krvavcu osvojili Švicarji. Weber je slavil po dveh vožnjah s skupnim časom 1:36,45. Drugi je bil Stefan Rogentin (+0,56), tretje mesto je pripadlo Ramonu Zürcherju (+0,58), četrti je bil Marc Pfister (+0,65). Avstrijec Christopher Hörl, ki nastopa za Moldavijo, je bil peti (+0,86).

Najboljši Slovenec je bil Čater na šestem mestu, ki je za zmagovalcem zaostal 1,07 sekunde. Čater je še drugo leto zaporedoma osvojil naslov slovenskega smukaškega prvaka. To je njegov še tretji naslov smukaškega prvaka Slovenije. Prvega je dobil leta 2014 v Innerkremsu.

Miha Hrobat, ki je bil 12. v absolutni konkurenci (+1,38), je na državnem prvenstvu osvojil drugo mesto, Nejc Naraločnik, 19. v absolutni konkurenci (+1,58), pa je bil tretji na državnem prvenstvu.

Boštjan Kline je ostal brez uvrstitve, v prvi vožnji je nastopil tudi Andrej Šporn, ki je letos na Pokalu Vitranc v Kranjski Gori končal kariero na najvišji tekmovalni ravni.



V ženski konkurenci je slavila Ignjatovićeva (1:48,61), ki je tako že tretje leto zaporedoma osvojila krvavški smuk, ki je zadnji dve leti štel tudi za slovensko državno prvenstvo. Zmaga Ignjatovićeve je tudi slovenska, saj najboljša srbska alpska smučarka trenira skupaj s slovensko žensko A reprezentanco za tehnične discipline.

Druga na današnji tekmi je bila Avstrijka Magdalena Egger (+0,27), tretje in četrto mesto pa je pripadlo Nemkama Ann Katrin Magg (+0,37) in Sophii Eckstein (+0,88).

Najboljši Slovenki sta bili Meta Hrovat na šestem mestu (+1,61) in Neja Dvornik na sedmem mestu (+1,77), ki sta v konkurenci državnega prvenstva osvojili prvo in drugo mesto. Katja Horvat, 12. v absolutni konkurenci (+1,61), je bila tretja najboljša v domači konkurenci.

Meta Hrovat je na Krvavcu osvojila še tretji naslov državne prvakinje, po slalomskem in veleslalomskem. V torek si je pri padcu na začetku ženskega smuka, kasneje zaradi slabega vremena prekinjenega, poškodovala koleno Maruša Ferk. Gorenjko zaradi natrgane notranje stranske vezi v levem kolenu čaka večtedenska rehabilitacija.

Značke: alpsko smučanje, dp

Članki iz rubrike