Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
8 28.03.2018 14:41:41

Prvi slovenski zvezdnik RAZOČARAN nad načinom menjave trenerja, spregovoril je tudi o Janusovem nasledniku!

Martin Metelko
Na čelu slovenske smučarske skakalne ekipe je včeraj zvečer dosedanji vodja mladinske vrste Gorazd Bertoncelj nasledil Gorana Janusa, ki je bil prvi trener zadnjih sedem sezon, v katerih so slovenski skakalci dosegli zavidljive uspehe, a s padcem v zadnjih dveh sezonah.

"Po temeljiti razpravi smo se včeraj odločili, da strokovni izziv za naslednje obdobje damo Janusu, ki je dobil odlične ocene za doslej opravljeno delo. Za slovenske skoke je naredil ogromno, največ med vsemi. Čevlji, v katere bo stopil Bertoncelj, imajo veliko številko. Toda prepričan sem, da je izbira dobra," je na novinarski konferenci povedal predsednik zbora za skoke in nordijsko kombinacijo Smučarske zveze Slovenije Ljubo Jasnič.

"Tihi medsebojni dogovor z Jasničem je bila olimpijska medalja, zato odločitev ni bila veliko presenečenje. Tudi sam sem proti koncu čutil, da stvari ne bodo šle v nedogled in da je čas za nove izzive. Ta je sedaj tukaj pred mano. Dolgo časa smo bili skupaj, uspešne sezone so za nami, zahteve so stopničke, medalje," je povedal Janus.

Slovenski reprezentanci na OI v južnokorejskem Pyeongchangu ni uspelo osvojiti olimpijskega odličja, Peter Prevc, ki je branil srebro in bron izpred štirih let in iger v Sočiju, je bil 10. in 12., ekipa pa je tudi ostala brez stopničk.

"Cilj zveze in tudi moja je bila letos olimpijska medalja. V sezoni 2011/12 smo začeli kot majhna ekipa, potem smo povečevali kvote skakalcev v svetovnem pokalu, dobili smo močno trenersko ekipo, spoštovano po vsem svetu. Za mano je dolga doba, ki še ni končana in sem v vsem zelo užival," je dejal Janus, ki se je nato zahvalil celotni ekipi na čelu z njegovim pomočnikom Janijem Grilcem, ki bo delo nadaljeval kot vodja mladinskega pogona po Bertoncljevem odhodu na nov izziv.



"Imel sem odprte roke in bi lahko vodil druge ekipe, vendar sem vse odklonil. Ne bom več v neposrednem stiku s tekmovalci, vpet v program treninga, več bom doma. Bom pomagal vsem ostalim trenerjem v skokih in nordijski kombinaciji. Več bomo delali na materialih. Delo trenerja pa me veseli, prav mogoče je, da ga bom opravljal že čez nekaj let. Sedaj pa moramo zagnati reprezentančne pogone. Tako se bova temeljito pogovorila z Bertoncljem, ko se vrne z dopusta," je svojo novo vlogo orisal Janus.

"Bertoncelj je bil moj klubski trener pred desetimi leti in sem ga potem lahko spremljal prek bratov v mladinski ekipi; je zahteven trener. Imam svoje cilje, načrt za naprej, se pa moramo sedaj o vsem še uskladiti," pa je dejal Peter Prevc.

Bil je najboljši Slovenec sezone tako na OI kot v skupnem seštevku svetovnega pokala, a nezadovoljen s skupnim 15. mestom. S tretjim mestom je osvojil svoje edine posamične stopničke v sezoni v Zakopanah, kjer je slavil Anže Semenič, drugo slovensko zmago zime pa je pred tem na Finskem zabeležil še Jernej Damjan.

Toda tudi Petra Prevca je zmotila hitra zamenjava, ki se je zgodila v dveh dnevih po finalu v Planici: "Način, kako se je vse obrnilo, to ni bilo ravno za šport na vrhunski ravni, ampak saj bo šlo hitro mimo."

Članki iz rubrike