Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

zu
zu
1 28.03.2018 09:09:56

Sprenevedanje na SZS in odziv Janusa: Javnost je imela visoka pričakovanja, glede Kranjca bi rekel to, da ...

Grega Wernig
Svoje misli po odstavitvi je strnil tudi Goran Janus.

Zdaj ni več nobenih skrivnosti. Slovenska smučarska zveza je v torek sporočila ime naslednika Gorana Janusa, smučarske skakalce pa bo v prihodnje vodil Gorazd Bertoncelj.

Glavna akterja zgodbe sta se včeraj pojavila tudi na oddaji na televiziji Slovenija, predsednik zbora za skoke pri Smučarski zvezi Slovenije Ljubo Jasnič pa je zavrnil namige, da je Janusa odstavil že v nedeljo. Čeprav je po sklepnem dejanju letošnje sezone v Planici dejal, da iščejo Janusovega naslednika. "Te izjave (da mora Goran Janus oditi, op. a.) nisem rekel. Izjavo sem dal v luči tega, da je treba po sedmih letih stvari preučiti, morda poiskati svežo kri. Pri tem sem imel pred očmi vse, kar je Goran storil v preteklih letih."



A do zamer na zvezi ni prišlo, Janus še naprej ostaja v smučarskih skokih, zdaj bo imel vlogo športnega direktorja. "To potezo (s strani SZS, op. a.) sem pričakoval. Pred letošnjo sezono smo sklenili tihi dogovor, da je glavni cilj olimpijska kolajna. Ko so se stvari odvile, kot so se, sem vse skupaj pričakoval," je odstavitev komentiral zdaj že nekdanji trener, ki bo funkcijo uradno predal 1. maja.

Odzval se je tudi na kritike s strani svojih varovancev in očitkih, da v reprezentanci ni bilo vse tako, kot bi morali biti. "Nismo se naveličali eden drugega. Tekmovalci so imeli v olimpijski sezoni visoke cilje, javnost pa visoka pričakovanja. Zame je deseterica še vedno odličen rezultat. Glede Kranjca bi rekel to, da po poškodbi rabiš čas, morda leto, dve, da prideš nazaj v pravo formo."

Značke: janus, jasnič

Članki iz rubrike