900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
4 27.03.2018 19:51:58

Skakalci dobili GLAVNEGA TRENERJA: Janus v NOVI VLOGI!

Tit Košir
Dan pred napovedano novinarsko konferenco je postalo jasno, kdo je novi glavni trener slovenske skakalne reprezentance.

Gorana Janusa je na tem mestu nasledil Gorazd Bertoncelj. Dozdajšnji trener pa bo odslej opravljal nalogo športnega direktorja, je za slovensko televizijo po seji zbora za skoke in nordijsko kombinacijo povedal predsednik tega organa pri Smučarski zvezi Slovenije (SZS) Ljubo Jasnič.

"Odločili smo se, da funkcijo športnega direktorja prevzame dosedanji trener Janus, Bertoncelj pa njegovo mesto glavnega trenerja," je za TV Slovenija povedal Jasnič. Bertoncelj se je že podpisal pod mladinske uspehe slovenskih skakalcev, tudi z dvema zlatima medaljama na moštvenih tekmah na svetovnih prvenstvih, Domen Prevc, Žiga Jelar, Timi Zajc in Tilen Bartol pa so iz mladinske vrste prišli v svetovni pokal. "Tudi Janus je tako začel delo, kar se je izkazalo za zelo dobro," je dodal Jasnič.

Bertoncelj, v tej sezoni je bil ob Janusu že na novoletni turneji, je pred imenovanjem vodil mladinsko reprezentanco. Janus je zabeležil največje uspehe v slovenski skakalni zgodovini, v zadnjih dveh sezonah pa so bili izidi nekoliko slabši. V ožjem izboru je bil tudi trener ekipe B Igor Medved. Na koncu so se pri SZS-ju odločili za Bertonclja, ki je na letošnji novoletni turneji ob Janusu že spoznaval delo v svetovnem pokalu.



Jasnič je na nekoliko neroden in nenavaden način že v nedeljo, 25. marca, v novinarskem središču po finalu letošnje sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici nakazal na skorajšnje spremembe v vrhu skakalne reprezentance, hkrati pa je le nekaj deset metrov stran stal Janus in drugi skupini novinarjev med drugim povedal: "Čakajo nas pogovori in analize, pogodbo s SZS pa imam do leta 2020. Čutim, da imam dovolj energije in sem tudi še dovolj mlad."

"Do menjav mora priti po osmih letih. Normalno je, da se ljudje naveličajo, pa to z vsem priznanjem za vse, kar je bilo narejeno v zadnjih letih," je v nedeljo napovedal Jasnič in nakazal željo zveze, da bi Janus ostal z ekipo v kakšni drugi vlogi.

Ob tem je menil, da nikakor ne gre spregledati dosežkov 47-letnega strokovnjaka, ki je slovensko reprezentanco prevzel v času, ko ni redno dosegala točk v svetovnem pokalu in jo popeljal med najboljše reprezentance v svetovnem pokalu. "Goran je pustil svoj pečat, ta pečat bo ostal. Zadnji dve leti sta bili nekoliko slabši, ampak zato njegovi dosežki ne izgubljajo svojega sijaja."

Članki iz rubrike