Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

zu
zu
0 26.03.2018 08:30:25

RAZKRIVAMO imena: Kdo bo prevzel slovenske orle? Komu bo zaupana nadvse POMEMBNA naloga?

Goran Janus se bo pogovoril z naslednikom na vrhu članske ekipe Gorazdom Bertoncljem.
Bobo
Iz SZS imena kandidatov za novega trenerja smučarskih skokov še niso sporočili, v javnosti pa se pojavljajo nekateri znani obrazi.

Slovenska smučarska zveza bo novega trenerja smučarskih skakalcev iskala znotraj "družine". Tudi naslednik Gorana Janusa bo bržkone Slovenec, o tujcih za zdaj ni bilo nobenega govora.

Glavno besedo pri izbiri novega trenerja bo imel predsednik odbora in zbora za skoke in nordijsko kombinacijo Ljubo Jasnič. Slednji naj bi izbral strokovnjaka, ki je trenutno pod okriljem zveze in ki mu slovenski skakalci zaupajo, najbolj logična izbira pa je po mnenju številnih Igor Medved. Trener B-ekipe, ki je v letošnji sezoni zabeležila kar nekaj lepih uspehov, sicer še nima izkušenj v osrednji slovenski reprezentanci, kar pa ne bi smela biti težava.

Drugo ime je Gorazd Bertoncelj, ki je že dolga leta v mladi A-reprezentanci. Z mladimi fanti je v preteklosti odlično sodeloval, nekateri med njimi so zdaj tudi v članski reprezentanci, najbolj znani med temi so Domen Prevc, Tilen Bartol, Žiga Jelar in Timi Zajc.

Eden od najbolj resnih kandidatov je bržkone tudi Gorazd Pogorelčnik. Športni koordinator v državnem panožnem nordijskem centru je bil pred leti pomočnik pri Vasji Bajcu in Ari Pekki Nikoli, ki sta bila na čelu A-ekipe.

V javnosti se pojavlja tudi ime Bine Norčič. Gre za nekdanjega smučarskega skakalca, ki je bil v zadnjih letih trener ameriških smučarskih skakalcev. Njegova želja naj bi bila, da bi se vrnil v domovino, trenerskih izkušenj pa mu zagotovo ne manjka.

Kakorkoli že, pred Jasničem je naporen teden, v katerem bo moral opraviti kar nekaj razgovorov in hitro najti Janusovega naslednika. Njegova želja je, da bi se program nemoteno izvajal naprej, do maja, ko se začnejo priprave, pa mora biti "teren" pripravljen do najmanjše podrobnosti.

Članki iz rubrike