mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 25.03.2018 15:22:14

Zadnja moška tekma Cvetkovu, Fak po neprepričljivem teku 11.

alesfevzer.com
Rus Maksim Cvetkov je zmagovalec današnje moške biatlonske tekme za svetovni pokal v ruskem Tjumnu, zadnje preizkušnje v sezoni 2017/18. Drugo mesto je z zaostankom slabih treh sekund osvojil Norvežan Erlend Bjoentegaard, tretje pa njegov rojak Johannes Thingnes Boe, ki je zaostal 16 sekund, a moral dvakrat tudi v kazenski krog.

Z 11. mestom na tekmi s skupinskim startom je lahko zadovoljen tudi Jakov Fak, nikakor pa ne z razpletom tekme. Najboljši slovenski biatlonec je povsem izven tekaške forme. S strelišča je šel po 100-odstotno opravljeni nalogi celo kot tretji, za Cvetkovom in Bjoentegaardom. Za njim pa sta bila brata Johannes Thingnes ter Tarjei Boe. Ostali tekmovalci pa so zaostajali že 12 sekund in več.

V dobri tekaški formi bi se Fak pred leti z bratoma Boe zanesljivo spopadel za tretje mesto, morda bi bila dosegljiva tudi vodilna, ki sta imela slabih 10 sekund naskoka, v Sibiriji pa se je še enkrat videlo, da Fak v smučini ni konkurenčen. Do cilja je izgubil kar osem mest. Nemec Arnd Peiffer je bil od njega samo v zadnjem krogu hitrejši kar 30 sekund. Vseeno je Fak na koncu obdržal šesto mesto v skupnem seštevku.



Malo presenečenje je bilo 19. mesto Francoza Martina Fourcada, ki je zabeležil najslabšo uvrstitev v sezoni, zgrešil je kar štiri točke, a se je Francoz že pred današnjo tekmo veselil sedmega naslova skupnega zmagovalca svetovnega pokala, že pred tem pa je v Pyeongchangu trikrat postal tudi olimpijski prvak.

V Tjumnu se bodo danes na tekmi s skupinskim startom pomerila tudi dekleta, a brez slovenske udeležbe.

Članki iz rubrike