profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 25.03.2018 14:59:01

Na zvezi iščejo Janusovega naslednika, trener pa pravi: Pogodbo s SZS imam do leta 2020 ...

Martin Metelko
Zveza je v iskanju novega trenerja slovenskih smučarskih skakalcev, aktualni trener Goran Janus pa pravi ...

Glavni slovenski trener v smučarskih skokih Goran Janus je po finalu svetovnega pokala na letalnici v Planici dejal, da je še motiviran za delo v reprezentanci. Pogodbo ima sicer do leta 2020, v prihodnjih dneh ga pa se bodo po nekoliko slabši sezoni z vodstvom smučarske zveze pogovarjal o prihodnji vlogi.

"Glede na to, da smo na svetovnem prvenstvu osvojili medaljo, kar je bila pika na i, bi sezono po šolsko ocenil s štirico. Težko je vzdrževati formo in biti ves čas med prvo trojico. V športu so vzponi in padci. Čakajo nas pogovori in analize, pogodbo s SZS pa imam do leta 2020. Čutim, da imam dovolj energije in sem tudi še dovolj mlad," je menil Janus.

Glede na izjave predsednika zbora za skoke in nordijsko kombinacijo Smučarske zveze Slovenije (SZS) Ljuba Jasniča po današnji zadnji tekmi sezone pa je tako rekoč odločeno, da Janus ne bo več glavni trener reprezentance. Jasnič je dejal, da do sprememb mora priti, ime novega selektorja po predvidoma znano do četrtka.

Ob tem je nakazal, da so vrata za nadaljnje sodelovanje z Janusom v kakšni drugi vlogi odprta. "Jutri začenjam pogovore ... Na osnovi tega se bomo odločali, kako naprej," je dejal in pojasnil: "Nobenemu ne bomo rekli adijo, nobenemu ne bomo zaprli vrata. Vsi so koristni - v kakšni vlogi, pa bo stvar pogovorov."

Janus je ob nekoliko slabših rezultatih njegovih varovancev v pravkar končani sezoni, v kateri na olimpijskih igrah ni bilo Slovenca na zmagovalnih stopničkah, poudaril predvsem napredek mladih tekmovalcev.

"Tega sem bil zelo vesel, prihaja do menjave generacij in naslednje sezone bodo težje. Pri mladih tekmovalcih je nujno, da si potrpežljiv ... Norvežane lažje lovimo na letalnicah kot na manjših napravah. Je še nekaj rezerv, tudi pri našem delu."

O Petru Prevcu, ki je bil precej slabši kot v sezoni 2015/16, ko je osvojil veliki kristalni globus ter malega v smučarskih poletih, zmagal je na novoletni turneji ter dosegel veliko rekordov, je Janus dejal: "Manjkalo mu je delo nog in elastičnost, pa tudi spremenil se je od tiste sezone, veliko stvari se je nabiralo že od poletja. Poleg tega ne moreš biti povsod, lep primer je Ilka Štuhec, kaj se zgodi, če je vse sto odstotno tempirano in obenem veliko dodatnih obveznosti. Peter Prevc je zame velik in močan šampion, je še mlad, pred njim je še precej sezon."

Nekdanji svetovni prvak v poletih Robi Kranjec je po sobotni ekipni tekmi dejal, da se je čutil zapostavljenega in da ni bilo sodelovanja z glavnim trenerjem, torej Janusom in njegovo ekipo.

"Pravila SZS jasno določajo prehode iz ekip A in B, vsi se dogajajo v dogovoru s trenerji ekipe B, z njim smo bili ves čas v stiku, vsak vikend sem čakal na izide in napredka ni bilo, zato Kranjca ni bilo v ekipi A. Tako je bilo tudi tedaj, ko sem bil sam trener ekipe B. Če skačeš v svetovnem pokalu ne moreš biti tudi v celinskem pokalu in obratno. Moram reči, da sem razočaran nad njegovimi izjavami," je odvrnil Janus.

O tem, če bi lahko v prihodnje sodeloval s Kranjcem, pa je dodal: "Čestital sem mu po nastopu v Planici in ga tudi uvrstil v moštvo za ekipno tekmo. Mislim, da to pove vse."

Članki iz rubrike